На самолета на слънчеви батерии му изгоряха батериите

8948
На самолета на слънчеви батерии му изгоряха батериите

Самолетът на слънчеви батерии Solar Impulse 2, след петдневен пoлет над Тихия океан от Нагоя до Хаваи, завърши пътешествието си с повредени батерии, съобщава ВВС.

Замяната на прегрелите елементи може да отнеме повече от две седмици. Това, както и очакването на благоприятни природни условия, може да отложи старта на следващия полет на Solar Impulse 2 за август 2015 г.

Първи полет на новия самолет със слънчеви батерии Solar Impulse 2

Втората модификация на самолета със слънчева Solar Impulse, чието първо околосветско пътешествие ще се състои през 2015 година, се изди...

Слънчевият самолет се отправи на пътешествие на 9 март 2015 година в 3:12 часа местно време от Абу-Даби. Очаква се апаратът да преодолее около 30 000 километра, прекарвайки във въздуха 25 денонощия и прелитайки над териториите на ОАЕ, Оман, Индия, Мианмар, Китай, Япония, САЩ, Канада и няколко европейски страни. Двама пилоти се сменят в управлението на самолета – Андре Боршберг и Бертран Пикар.

HB-SIB, както официално се нарича вторият модел на серията Solar Impulse, е предназначен за демонстрация на възможностите на алтернативната енергетика. Презентацията му се състоя на 9 март 2014 година.

В хода на мисията пилотът на Solar Impulse 2 счупи рекорда по продължителност на полета на летателен апарат, управляван от един пилот. Той успя да преодолее повече от 7212 километра за 117 часа и 52 минути.

 

Исторически полет: Електролет повтаря подвиг над Ламанша

Пилот на Airbus планира да покори Ламанша, като за първи път прелети протока на електросамолет. Маршрутът напълно ще повтори прелитанет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии