Уникална снимка на самолет и ударни вълни

12214
Уникална снимка на самолет и ударни вълни

Използвайки усъвършенствана немска техника, НАСА и ВВС на САЩ са получили снимка на ударната вълна на реактивен самолет T-38C, летящ на свръхзвукова скорост над пустинята Мохаве.

Шлирен методът е разработен през 1864 г. и може да се използва за визуализация на различни процеси във въздушната среда, включително за да се демонстрира явлението свръхзвуков поток с помощта на летящ самолет.

Хиперзвук: От Ню Йорк до Лондон за час

След осем години САЩ планират да въведат в употреба многоцелеви хиперзвуков самолет, който ще стига от Ню Йорк до Лондон за един час. ...

Изследователите използвали софтуера на НАСА за обработка на изображения, за да отстранят фона (пустинята), а след това да обединят няколко кадъра за получаване на ясна картина на ударните вълни.

Получаването на подобна снимка в полет е изключително сложно, тъй като тя е направена от самолет, летящ на дозвукова скорост, а самолетът на снимката лети със свръхзвукова.

Системата AirBOS е осигурила по-висока резолюция и е позволила да се увеличи честотата на кадрите. Използвайки различни комбинации на лещи и височина, както и различни маневри на свъхзвуковия самолет, са получени странични снимки и снимки отгоре.

Данните, получени с помощта на Шлирен метода, ще позволят на инженерите да проектират "тих" свръхзвуков самолет.

Самолетите на бъдещето

Как ще изглежда гражданската авиация след 40 години разсъждава Ашли Дав-Джей, сътрудник от факултета по аерокосмическо конструиране в У...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии