Най-голямата вертикална оранжерия ще произвежда 1 млн. кг продукция

37782
Най-голямата вертикална оранжерия ще произвежда 1 млн. кг продукция

AeroFarms ще стане най-голямата вертикална оранжерия в света. Нейният създател Марк Осима обяснява, че във вертикалната ферма растенията се отглеждат в закрита контролирана среда на многоетажни подвижни рафтове.

„За поливането използваме с 95% по-малко вода, отколкото традиционното фермерство, като използваме методи за аеропоника за разпръскване на вода и хранителни вещества в корените на растенията, което се очаква да увеличи 70 пъти реколтата на квадратен метър годишно“.

Нищо чудно вертикалното растениевъдство да стане много популярен метод за отглеждане на хранителни продукти в близко бъдеще, особено в градски условия.

С 39 милиона долара инвестиции AeroFarms ще превърне стар стоманолеярен завод в Нюаарк във високотехнологично зелено ъгълче, способно да произвежда повече от милион килограма годишно зеле, рукола и други култури. Те ще се продават в околността.

Съучредителят и генерален директор на AeroFarms Дейвид Розенберг казва: „Искаме да сме по-близо до потребителя. Разположението в Нюарк ни позволява да достигнем пазарите на Ню Йорк и Ню Джърси. Ориентираме се и на икономически проблемни райони.“

Разработва се трето поколение на българската космическа оранжерия "Свет", която да участва в експериментите за полети до Марс

Разработва се трето поколение на българската космическа оранжерия "Свет", в която ще има специално светодиодно осветление и Институтът ...

Светодиодни лампи и контролиран микроклимат ще допринасят за бързото отглеждане на растенията. Според Розенберг, ако в обичайни условия семената започват да растат след 30 дни, то тук растенията могат да достигнат пълно развитие още след 16 дни, което позволява получаването на 22 реколти годишно вместо три в обикновена нива.

Природните условия може да са доста непредсказуеми, а такъв механизъм за отглеждане осигурява стабилно производство на хранителни продукти.

„Сега в САЩ съществуват пет средни и големи вертикални ферми и повече от десет малки, където се отглеждат предимно салати. Всички те планират да се разширят – казва Максимилиан Лосел, вицепредседател на Асоциацията на вертикалното земеделие. – По наши оценки следващата година количеството ще се удвои.“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии