Yahoo! готви сериозни съкращения в отчаян опит да се спаси

3486
Yahoo! готви сериозни съкращения в отчаян опит да се спаси
Снимка: Getty Images

Сериозни мерки за спасяване на бизнеса и себе си прави американската технологична компания Yahoo!. Тя ще съкрати 15% от служителите си, ще ликвидира определени дейности и ще опита "стратегически алтернативи", включително продажбата на активи, като част от план за преструктуриране, предаде БГНЕС.

На базата на броя на работните места в края на септември миналата година – последните съобщени от компанията - и като се вземат предвид само служителите на пълно работно време или тези на договор, съкращенията ще засегнат между 1500 и 1700 позиции.

При блокиране на рекламите в браузъра ви, без Yahoo поща

Компанията Yahoo потвърди, че е ограничила достъпа до електронните им пощи на тези свои потребители, които ползват ad-block софтуер в...

Като цяло, компанията съобщи, че желае да събере своите широко известни продукти в трите си големи платформи -Yahoo Search, Yahoo Mail и Tumblr – и да се съсредоточи върху четири основни теми – новини, спорт, финанси и лайфстайл, като даде приоритет на развиващите се пазари като САЩ, Канада, Обединеното кралство, Германия, Хонконг и Тайван.

Yahoo! има намерение да закрие офисите си в Дубай, Мексико сити, Буенос Айрес, Мадрид и Милано. Тя ще спре дейности, като обедини някои от своите онлайн списания и спре други. Компанията е започнала да проучва възможностите да се раздели с нестратегически активи и недвижими имоти.

Всички тези мерки са предназначени да доведат до намаляване на оперативните разходи с повече от 400 милиона щатски долара до края на годината, за да се подобри рентабилността и най-накрая да се възстанови растежа на компанията, която изпитва затруднения от години.

Това изглежда като операция „последен шанс” за шефката Мариса Майер, застанала начело през лятото на 2012 г. с мисията да върне предишната слава на бившия флагман на интернет. Резултатите, обаче, все още са в категорията „очаквани”.

Европейският съд: Интернет търсачките трябва да трият резултати в определени случаи

Google, Yahoo и Bing трябва да се съобразява и в някои случаи да изпълнява, ако физическо лице поиска публикация за въпросното лице в д...

Yahoo! показва повишаване на оборота със 7,6% до почти 5 милиарда долара за цялата миналата година, но след като се приспадне дължимото на партньорите, тя е в отстъпление. Компанията попадна и в червената зона с чиста загуба от 4,4 милиарда за цялата 2015, срещу печалба от 7,5 милиарда през 2014 г. Загубата се дължи почти изцяло на обезценка на активи.

В електронната търговия след затварянето на борсата в Ню Йорк, акциита на Yahoo! паднаха с 1,75% до 28,55 долара около 22:20 UTC.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии