Wizz Air влезе в своя зрял период

30913
Wizz Air влезе в своя зрял период
Снимка: Wizz Air

Авиоиндустрията е един от най-бързоразвиващите се отрасли в световен план. Според анализ на компанията за кредитно застраховане "Кофас", въпреки инцидента с немския превозвач Germanwings, нискотарифните компании се очаква да не загубят съществено позициите си, а конкуренцията при тях ще се увеличава.

Да се позоционира добре на пазара и да отговоря на нуждите на клиентите е целта и на Wizz Air, която се утвърждава като най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа. През май тази година превозвачът въведе различни нови услуги, сред които фискирани места, и представи на клиентите си зрелия период в развитието на Wizz Air.

Полетите на Wizz Air от и до София са отменени

Поради стачка на авиодиспечерите във Франция днес от и до Летище София се отменят полетите на авиокомпания Wizz Air, съобщиха от летищ...

Преди 11 години искахме да предлагаме евтини полети, достъпни за всички. Сега ситуацията се промени и това не стига. Хората свикнаха да пътуват евтино със самолет и е нужно да им предложим допълнителни неща. Това обясни главният изпълнителен директор на Wizz Air Йозеф Варади по време на спациална пресконференция по повод 11-годишнината на авиопревозвача.

Обновен външен вид

"Да бъдеш зряла компания значи да имаш различния цели. Ние бяхме млад конкурент и трябваше да привлечем вниманието на потребителя, затова избрахме и розовото. Вече сме зрели, хората познават нашата марка и не е нуждно да сме толкова цветни”, обясни официален представител на Wizz Air, пред Actualno.com.

На 19 май Wizz Air представи първия си ребрандиран самолет. Най-общо казано намалява розовият цвят за сметка на изчистеното бяло. Очаква се целият процес на процес на преход и пребоядисване да отнеме около 4-5 години.

Снимка: Actualno.com

WizzAir пуска полети по нови директни линии от София

Авиокомпанията за нискотарифни полети WizzAir ще зарадва българските пътници с линии до няколко нови дестинации. За първи път клиенти...

Фиксираните места в самолетите са нововъведение за нискотарифната компания от Източна Европа на фона на конкуренцията сред авиокомпаниите от ниския ценови клас. Миналата година Ryanair представи места с номера в самолетите си, които могат да се променят срещу определена такса. EasyJet има такива от около 2 години, а наскоро фиксирани места въведе и Monarch. Подобни допълнителни услуги са предимно запазени за бизнес клиентите, но от Wizz Air твърдят, че нямат конкретна цел да се фокусират специално на тях. Въпреки това обаче, те представиха и още една екстра, типична за “по-разглезения” пътуващ. Това е тарифата Plus Fare, която включва 32 кг чекиран багаж, по-голям салонен багаж, както и чек-ин на летището. Опцията е допълнителна към основната тарифа Basic Fare.

Кадри

Wizz Air е компания, която изтъква младостта на екипажа си и подчертава този факт. Осъзнавайки нуждата от квалифицирани кадри, компанията разработва планове да представи програма за обучение на пилоти. Заявления за участия в кадетската програма се приемат от цяла Европа, като фокусът е върху Централна и Източна Европа. Официално занятията ще започнат през септември тази година.

Снимка: Actualno.com

Полети

Невероятни дестинации за следващото Ви пътешествие (снимки)

Вили Бейтс и Цветослава Костова от екипажа на Wizz Air, препоръчват следните дестинации за Вашето следващо пътуване Рим Изживяванет...

През 2015 година Wizz Air ще лети до 5 нови дестинации от летище София. Маршрутите от нашата страна, увеличени с полети до Италия, Германия и Швейцария, вече ще наброяват 27. Wizz Air счита България за един от най-бързо развиващите се пазари за компанията, заедно с Македония и Румъния. Все пак скоро едва ли ще видим директен полет от София до Будапеща, където всъщност е базирана унгарската авиокомпания. Въпреки че преди 2 години такъв маршрут беше пуснат, компанията го спря. “Един ден се надяваме да имаме полет от София до Будапеща”, коментира въпроса пред Actualno.com Йозеф Варади.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии