Световният интернет трафик ще надхвърли 1 зетабайт през 2016 г.

9031
Световният интернет трафик ще надхвърли 1 зетабайт през 2016 г.

Глобалният интернет трафик ще премине границата от един зетабайт за първи път тази година, след петкратно увеличение в последните 5 години, пише The Telegraph.

Cisco, компанията, която доставя голяма част от световната интернет инфраструктура, посочва, че общото количество на трафика ще достигне приблизително 1060 ексабайта, което е малко над един зетабайт.

Спира се блокирането на онлайн услуги по IP адрес или държава

Европейският парламент прие да бъде прекратено блокирането на достъпа до електронни услуги и стоки на базата на IP, пощенски адрес или ...

Това е невъобразим мащаб - 1 милиард терабайта или 1 трилион гигабайта или 1 000 000 000 000 000 000 000000 байта. С други думи - 667 трилиона филма или 152 милиона години видео с висока резолюция.

Cisco предвижда, че интернет трафикът ще се увеличи двойно през 2019 година благодарение и на растежа, захранван от все по-интензивното използване на мобилен трафик. Мобилният трафик ще нараства със средно 57% годишно, но въпреки това по-голямата част от трафика ще се генерира от стационарния широколентов достъп.

Голяма част от мрежовия трафик, който ще изисква огромни инвестиции в инфраструктура, ще дойде от онлайн видеото. Видео стриймингът ще представлява до 41 на сто от целия интернет трафик през настоящата година и ще се увеличи до 54% през 2019 година.

Cisco отбелязва, че по-малко от половината от трафика ще се генерира от персонални компютри, отстъпвайки място на свързани телевизионни апарати, смартфони и таблети.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии