Нова социална мрежа стана ТОТАЛЕН хит в мрежата. Застрашен ли е Facebook?

23339
Нова социална мрежа стана ТОТАЛЕН хит в мрежата. Застрашен ли е Facebook?

Нова социална мрежа с названието Eter9, създадена от португалския разработчик Енрике Жорже (Henrique Jorge), обещава цифрово "безсмъртие" на всички, съобщава ВВС News.

Създателят на Eter9 е вградил в нея специална програма, която приживе анализира какво поствате в мрежата и на какво поставяте лайкове. Така че, когато вече ви няма, тя ще може да прави това вместо вас.

Социална мрежа за котки

В  уеб пространството се появи специализирана социална мрежа за любителите на котките - Catmoji. Ресурсът е създаден от група прог...

Интересното е, че в новата социална мрежа също има ботове, наречени Niners, които можете да си "осиновите". По такъв начин теоретично в Eter9 може да се поддържа оживено общуване дори без живи хора – ботовете и посмъртните двойници просто ще разговарят помежду си (доста призрачно, нали).

Иначе Eter9 има функционалност и интерфейс, подобен на другите съвременни социални мрежи, от рода на Facebook. Тя си има аналог на лента с новини и личен профил, който тук се нарича cortex – точно като кората на главния мозък.

В момента проектът се намира на стадий бета-тестове. В него са си направили акаунт вече 5000 души и според Жорже нови се присъединяват всеки ден.

Сред плановете на разработчика е да направи изкуствения интелект на своята социална мрежа още по-мощен, за да обработва по-бързо големи обеми информация и по този показател да надмине рожбата на Марк Зукърбърг.

Закриха расистки профил и страница в социална мрежа

Антимафиоти от ГДБОП задържаха 28-годишен бургазлия, създал и администрирал профила „Armacedone Penkov” и страницата &bdquo...

Идеите, залегнали в основата на Eter9, не са нови. Например в Масачузетския технологичен институт (MIT) също разработват програма, която "събира вашите мисли, истории и спомени, обработва ги и създава разумен аватар, подобен на вас". Въпросният проект също е на стадий тестване и в него са се записали 29 000 души.

Facebook също не "дреме" и става все по-умен. Както знаем, от известно време той филтрира нашата новинарска лента, като ни подбира най-интересните новини. Освен това творението на Зукърбърг се е научило да разпознава лицето на човека с вероятност 83%.

Неотдавна във Facebook също се появи възможност да се предава акаунтът по наследство, за да се поддържа. От друга страна, социалната мрежа заяви за планове да спасява самоубийците.

А за тези, на които всичко им се струва прекалено греховно, в Бразилия неотдавна създадоха Facebook за праведници. Той се нарича Facegloria и в него изцяло са забранени еротиката, псувните и пропагандата на еднополови отношения, а вместо лайкове потребителите кликват върху "Амин".

Facebook отново води по популярност в САЩ сред социалните мрежи

Facebook остава най-популярната социална мрежа в САЩ. Общо 58% от пълнолетните американци имат профили, показва ново проучване, цитиран...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии