Нова функция в Gmail ще пише имейлите вместо потребителите

9479
Нова функция в Gmail ще пише имейлите вместо потребителите
Снимка: Thinkstock

Когато от Google пуснаха своето най-скорошно приложение от Gmail групата – Inbox, наблегнаха особено много на възможността му да функционира почти като асистент. А сега, година по-късно, това му предназначение е още по-доразвито.

Съвсем скоро компанията ще въведе нова функция под името “Smart Reply” („Умен отговор“). Тя ще използва способностите на изкуствения интелект, за да предлага на потребителите подходящи отговори за получените от тях съобщения. Така полезната функция се очаква да бъде налице още преди седмицата да свърши. От нея ще могат да се възползват както потребителите с операционна система Android, така и тези с iOS.

Китай блокира и Gmail

Китайските власти са блокирали пощенската услуга Google Gmail. Информацията съобщи Reuters, позовавайки се на организацията за човешки...

Вероятно бързо сте асоциирали “Smart Reply” с предложенията, които получавате от клавиатурата си, докато например пишете есемес. И донякъде сте прави. Но разликата ще бъде в това, че новата функция ще предвижда най-възможните фрази, които наистина бихте използвали за отговор на дадено съобщение. На екрана ви ще се появяват до три кратки изречения, базирани както на получения имейл, така и на отговорите, които сте давали на подобни съобщения в миналото.

С новата функция на Gmail определено ще спестявате времето си особено когато става въпрос за кратки отговори, които лесно биха могли да бъдат предположени и написани вместо вас. Ще се справяте по-бързо и с дългите, защото новата функция „ви дава отскок“, както обяснява софтуерният инженер Балинт Миклос.

Той споделя и че зад създаването на функцията не стои кой знае колко инженерен труд. “Smart Replay” употребява техники за машинно обучение, за да предлага подходящи отговори в реално време. Също като при други инструменти, които използват технологии за обработка на естествен език, колкото повече боравите с нововъведението на Gmail, толкова повече то ще се усъвършенства и пригажда към използваната от вас реч. Миклос разказва, че когато започнали тестването, първото “Smart Replay предложение било: „Обичам те“. Но въпреки че това вероятно е предизвикало доста усмивки, подобен отговор не би бил подходящ за една работна кореспонденция. Софтуерният инженер уверява, че в последствие са били направени подобрения с цел задоволяване на по-професионалните потребителски нужди.

Все още е твърде рано, за да се дават предположения за бъдещите потребителски отзиви за Google идеята. Но тя определено изглежда добра. Компанията използва възможностите на изкуствения интелект, за да направи една толкова честа и необходима дейност като писането на имейли в пъти по-лесна и бърза.

Проблеми мъчат потребителите на Gmail

Потребителите на Gmail изпитват проблеми при работа с пощата през последните няколко дни. Това става ясно от eдна страна от източници н...

Автор: Кристина Кацарска, Софтуерен университет

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии