Мъск нарече Apple гробището на Tesla

10689
Мъск нарече Apple гробището на Tesla
Снимка: Getty Images/Guliver

Основателят на Tesla Motors Елън Мъск заяви, че не разглежда Apple в качеството на конкурент, независимо от слуховете за разработван от специалистите на компанията електромобил, пише немският вестник Handelsblatt.

В интервю за изданието Мъск пояснил гледната си точка, като отбелязал, че в Apple се наемат уволнени от Tesla Motors инженери. "Ние винаги на шега наричаме Apple гробището на Tesla. Тези, на които не им се получи да работят в нашата компания, отиват при тях. Не се шегувам", разказва той.

Елън Мъск ще помага на Израел да изпревари Русия на Луната

Собственикът на компанията SpaceX Елън Мъск ще помогне на колаборацията SpaceIL от Израел да изпревари Русия в пускането на лунен модул...

В същото време Мъск похвалил Apple за стремежа да се заеме с електромобили. "За тях е логично да се движат в тази посока, ако искат да представят нещо наистина революционно", подчертал той. Според него, за да запази името си на иноватор, за Apple вече не е достатъчен нов молив или по-голям iPad. Но както отбелязал Мъск, автомобилите са доста по-сложни от смартфоните и часовниците.

Като сериозни конкуренти в Tesla Motors смятат китайските компании. Мъск пояснил, че само в САЩ съществуват четири стартъпа по производство на електромобили, оценявани на сума над милиард долара и финансирани от бизнесмени от Китай.

Официално Apple още не е потвърдила, че разработва автомобил, но в медиите се появила информация, че новост под кодовото название Titan ще бъде пусната в производство към 2019 година. Съобщава се, че компанията не планира да направи първия си електромобил напълно автономен.

Apple е наела няколко експерти по безпилотни автомобили, но възможността за реализация на такъв проект е част от дългосрочните планове.

Tesla задмина Mercedes, Audi и BMW

  Докато Mercedes, BMW и Audi се конкурират на пазара за лимузини в САЩ, друг играч неочаквано ги задмина. Изненадващо Tesla изпр...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии