Интернет ще помага в лечението на инфаркти

2956
Интернет ще помага в лечението на инфаркти
Снимка: Thinkstock

Инженери от Телавивския университет са разработили изкуствена сърдечна тъкан от електроактивни полимери. По думите на учените тя ще помогне в лечението на пациентите в режим онлайн. Резултатите от изследването са публикувани в сп. Nature Materials.

Новото сърдечно приспособление позволява да се регистрира електрическата активност на клетките на сърцето и е способна да стимулира сърдечните тъкани за синхронизиране на тяхното съкращение.

Как да възстановим сърцето след инфаркт?

Международен екип учени създадоха технология за възстановяване на сърдечната тъкан след инфаркт – за тази цел ще бъдат използвани...

Тя се състои от наноматериали, които са съвместени с електронни устройства. Освен това електроактивните полимери в състава на изкуствената тъкат могат да съдържат различни лекарствени препарати.

Идеята на учените се заключава в това, че работата на изкуствената тъкан може да се регулира дистанционно чрез интернет. Кардиологът ще може да състои състоянието на болния и в случай на необходимост да настрои правилния сърдечен ритъм или да освободи лекарствени вещества от полимерите, които да помогнат в регенерирането на поразените тъкани.

Изкуствената сърдечна тъкан може да се поставя директно на сърцето на човек, пострадал например от тежък инфаркт или други заболявания, или да поддържа пациента, очакващ трансплантация.

В бъдеще учените планират да разработят изкуствена тъкан, която е способна самостоятелно да следи състоянието на пациента без участието на лекаря. Например, ако тя регистрира възпаление, то автоматично да приложи противовъзпалителни препарати, а ако фиксира недостиг на кислород, да освобождава съединения, които увеличават притока на кръв.

Депресията при жените увеличава опасността от инфаркт

Дамите на възраст 55 г., както и по-младите, които страдат от умерена или тежка депресия, имат двойно по-голям шанс да развият смърто...

Ежегодно в САЩ се трансплантират приблизително 2300 донорски сърца, като 25% от пациентите, очакващи трансплантация, умират преди операцията.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии