Индия създава собствен спътников комплекс

4895
Индия създава собствен спътников комплекс

Изстреляният в сряда от Индия навигационен сателит IRNSS-1E вече е в орбита около Земята. Това се казва в официалното изявление на индийската организация за космически изследвания.

Стартът на ракетата носител PSLV-C31 със спътник на борда бе извършен от единствения в Индия космодрум на остров Шрихарикота остров край бреговете на югоизточния щат Андра Прадеш. Той е петият от седем апарата, които ще позволят на страната да завърши създаването на своя собствена регионална навигационна спътникова система (Indian Regional Navigation Satellite System, IRNSS), предаде „Прес тръст ъф Индия”.

Около 2000 души останаха без дом след земетресението в Индия

Властите на Индия оказват финансова помощ на около 2000 души, чиито домове са били повредени или разрушени в резултат на мощното земетр...

Изграждането на IRNSS трябва да завърши до лятото на 2016 г., когато спътниците ще станат седем. Въвеждане в експлоатация на първия (IRNSS-1A) бе през юли 2013 г., вторият бе качен през април 2014 г., трети през октомври 2014 г., четвърти – през март 2015 г. И четирите сателита са изведени в орбита от индийските ракети носители PSLV.

Системата ще обхване територията на Индийския субконтинент и допълнителна зона с ширина около 1500 км от нейните граници. IRNSS е предназначена за граждански и военни цели. Разходите за създаването на системата възлизат на 14,2 милиарда рупии (над 230 милиона долара).

Индийският център за използване на космическа техника (Space Applications Centre) вече работи по създаването на още четири резервни спътника IRNSS.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии