Google отвръща на удара срещу iPhone 6 Plus

116142
Google отвръща на удара срещу iPhone 6 Plus
Снимка: Gettyimages

През октомври Google ще пусне на пазара най-големия от смарфоните Nexus, съобщи Wall Street Journal. Новият смартфон с кодовото име Shamu ще има екран 5,9 инча и висока резолюция. Производител ще бъде Motorola Mobility, котято Google продава на Lenovo. Засега от Google не коментират информацията.

До момента най-голямото устройство на Nexus е Nexus 5 с 5 инчов екран.

Първи оплаквания от iPhone 6 Plus

Потребители на новия смартфон iPhone 6 Plus се оплакват във форумите, че телефонът се огъвал след продължителен престой в предния джоб ...

Търсенето на устройства с екран над 5 инча нараства непрекъснато, особено на азиатските пазари. Ако през 2011 година техният дял е бил около 1%, то сега вече е една четвърт.

Дори Apple, която е известна със своята консервативност пусна първия смартфон с диагонал на дисплея 5,5 инча — iPhone 6 Plus. Ако информацията се потвърди, то новият Nexus ще се окаже по-голям от Samsung Galaxy Note с 5,7.

По неофициална информация през октомври Google ще пусне и нова версия на Android. Цената на устройството за сега не е известна, но според някои източници тя ще бъде по-ниска от тази на iPhone 6 Plus и други конкуренти при сходни технически характеристики.

Google ще популяризира смартфона на развиващите се пазари и сред потребители, които за първи път купуват смартфон и нямат компютър.

Смартфоните струват скъпо на гърците, сочи проучване

Повече от 100 хил. евро годишно дават гърците за поправка или замяна на смартфоните си. Това става ясно от данни на американската компа...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии