Facebook подсили WatsApp, кълне се, че вече е непробиваемо

5387
Facebook подсили WatsApp, кълне се, че вече е непробиваемо

Администрацията на мобилното приложение за съобщения WhatsApp подсили системата си за шифроване на данни. Това става след като Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ разби системата за сигурност на телефоните iPhone на корпорацията Apple. Новината идва от компанията на Марк Зукърбърг - Facebook, която е собственик на месинджъра WhatsApp, който се използва от над един милиард души по целия свят.

В системата WhatsApp вече ще работи крайно шифроване между абонатите, което означава, че съобщението ще може да бъде прочетено само от изпращача и получателя.

WhatsApp с рекордните 64 милиарда съобщения за ден

Популярната платформа за текстови съобщения WhatsApp обяви рекордното постижение от 20 милиарда изпратени и 44 милиарда получени съобще...

"Идеята е проста - когато изпращате съобщение, ще може да го прочете само този (или групата в чата), на когото го изпращате”, обяви администрацията на приложението. "Никой няма да може да надникне … нито киберпрестъпници, нито хакери, нито деспотични режими. Дори ние няма да можем”, твърдят програмистите.

Решението за подсилване на системата за кодиране бе взето седмица, след като ФБР обяви, че е успяло да проникне в системата, защитаваща от неразрешен достъп смартфоните iPhone. Мотивът на специалните служби е "разследване на терористични дейности".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии