Facebook минава ужасно тънко с данъците

2963
Facebook минава ужасно тънко с данъците

Социалната мрежа Facebook e платилa около 4% корпоративни данъци в световен мащаб през 2014 гodina. Това сочат изследвания на британски медии, провокирани от скорошните негативни данъчни оценки на технологични гиганти, предаде БГНЕС.

Според Sunday Times, социалната мрежа през 2014 г. се отчита със 123 милиона долара на данъчните институции извън САЩ, въпреки печалби от над 3,4 милиарда през същата година. Числата, които могат да бъдат открити в данни от американските фондови борси, предполагат, че Facebook плаща 3,6% корпоративен данък в световен мащаб. Във Великобритания облагането за големия бизнес е 21%.

Рекламата на оръжия във Facebook и Instagram ще бъде забранена

Забраняват рекламата на огнестрелни оръжия от страна на частни лица в социалните мрежи Facebook и Instagram, съобщи AP.   Новата...

В момента на Острова и в други европейски страни тече скандал, провокиран от данъчна оценка на Google, след която беше отсъдено технологичният гигант да върне 130 милиона паунда в неплатени такси от 2005 година насам. Сделката между властта и голямата компания беше разкритикувана от лейбъристката опозиция, която пресметна, че по този начин на Google се налага 3% корпоративен данък.

Европейската комисия също подготвя свое разследване на споразумението, което може да се сметне за държавно подпомагане и по този начин да наруши бизнес правила в ЕС.

Много компании от Силиконовата долина, сред които Facebook, Google и Amazon понасят критики за това, че предполагаемо използват сложни схеми за занижаване на корпоративното облагане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии