Емоционален робот пострада в Япония

5934
Емоционален робот пострада в Япония

В Япония е арестуван Йокосука Киичи Ишикава, който в местния клон на Softbank повредил емоционалния робот Pepper на стойност 1,5 млн. долара.

Както съобщава Cnet, Ишикава влязъл в клона на банката миналата неделя в нетрезво състояние. Той подминал чиновника на входа и се насочил директно към робота Pepper.

Робот свърза пациентка в Плевен с лекар в Ню Йорк

Първият у нас робот асистент в болницата "Света Марина" в Плевен осъществи връзка на пациентка с лекуващ лекар, който бе в Ню Йорк, на ...

Продажбата на първия в света емоционален робот Pepper стартира в Япония през това лято. Pepper е снабден с микрофон, камера и 3D датчици, които могат да разпознават човешката мимика и да реагират на нея. Освен това роботът е способен сам да генерира емоции с помощта на "многослойна невронна мрежа от ендокринен тип".

По информация на японските медии нетрезвият посетител на банката започнал да удря робота. Pepper загубил способност да се движи и получил увреждане на вътрешните микросхеми. Японецът признал своята вина в нападение над електронния служител, но не пояснил мотивите си. Медиите смятат, че причината е неуместна шега на Pepper.

Това не е първият случай на немотивиран вандализъм спрямо робот. През август неизвестни злосторници откъснаха ръцете на пътешестващия из САЩ в рамките на социален експеримент канадски робот стопаджия Hitchbot.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии