Чайник кипва със силата на мисълта

7592
Чайник кипва със силата на мисълта

Учени от Москва са създали и тествали революционна технология. Почти всички домашни операции скоро може да се изпълняват със силата на мисълта.

С помощта на последните разработки специалистите са се научили да подават мозъчни сигнали на телевизора, на ключа на осветлението и дори на електрическата кана.

Китайците се научиха да управляват коли с мисъл

Автомобил, който може да се управлява с импулси на главния мозък, е преминал успешни изпитания по шосетата на Китай. Опитният образец с...

Как може да се управлява жилището само с едната мисъл, са демонстрирали експертите на компанията Neurobotics в рамките на проекта "Умен дом". Според официалния представител на организацията Кристина Уткина технологията работи на принципа на невроинтерфейс – операторът на устройството мислено дава команди на различни системи в дома и на макета се вижда как човек „без ръце“ включва и изключва осветлението.

Изследователите наричат целия механизъм така – интерфейс мозък-компютър. Принципът се основава на това, че електромагнитните токове от датчиците на главата се усилват и превръщат в команди за механизми или роботи. Тази технология ще бъде от особена полза на хора с ограничени възможности и болни, които се възстановяват след травми – така много по-лесно ще могат да се управляват инвалидни колички и средства за рехабилитация.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии