Андраш Тамаши: Очаква се един от всеки пет електроуреда да бъде продаван онлайн

4208
Андраш Тамаши: Очаква се един от всеки пет електроуреда да бъде продаван онлайн
Снимка: Electrolux

Компанията за домакински уреди Electrolux очерта тенденциите, които оформят сектора на електродомакински уреди по време на събитие в София.

Регионалният директор „Продажби“ за Югоизточна Европа Андраш Тамаши обяви резултатите на компанията за 2015 г. и представи дейностите на Electrolux в България. Специално за гостите, шеф Андре Токев приготви гурме-меню на парови фурни Electrolux, които са представени на пазара.

Значителен ръст на продажбите на нови коли у нас

Продажбите на нови автомобили в България са се увеличили с 33,5% през ноември на годишна база. Общо продадени са били 2130 коли, показв...

Годишните финансови резултати на Electrolux Group за 2015 г. показват ръст на продажбите от 2,2% в сравнение с 2014 г. Нетните продажби за 2015 г. са в размер на 124 милиарда шведски крони (или приблизително 13,64 милиарда евро). Растежът е генериран до голяма степен от дейностите в регионите ЕМЕА (Европа, Близък Изток и Азия) и Северна Америка, съобщиха от компанията, предаде Expert.bg.

Резултатите през 2015 г. потвърждават положителното развитие в ЕМЕА, където оперативната печалба нараства от 4,2% през 2014 г. до 5,8% за 2015 г., като същевременно достига рекордните 7,4% през последното тримесечие на 2015 г.

Electrolux, като глобален участник на пазара на електродомакински уреди, следи и основните фактори, които формират потребителското поведение, технологиите, въпросите, свързани с околната среда, световната икономика и по този начин – бъдещето на индустрията.

Тамаши очерта четирите основни тенденции, които определят бъдещето в сектора на електродомакинска техника: консолидиране на бизнеса, растяща сила на крайния потребител, процеси на дигитализация и формираща се нова пазарна обстановка.

eMag с рекордни продажби на Черен петък

Резултатите на сайта за онлайн продажби eMAG.bg за Black Friday 2015 са най-добрите в историята на компанията на българския пазар относ...

Индустрията се консолидира към все по-малко на брой, но по-големи участници в сектора, като в същото време фокуса и вниманието се изместват от производителя и търговеца към крайния потребител. Днешният потребител притежава повече знания, може свободно да подбира източниците на информация и да споделя опита си. Успешният производител ще бъде този, който отговори на очакванията и нуждите на потребителя през целия процес: преди, по време на и след покупката.

Друга тенденция в сектора е дигитализацията. Проучване показва, че 81% от потребителите търсят информация в интернет преди покупка. 41% използват мобилни приложения, докато пазаруват. Очакванията са един от всеки пет електроуреда да бъде продаван онлайн до 2018 г.

Дигитализацията може да се разглежда също така и в посока „свързани домове“. До 2020 г. се очаква „умните“ домакински електроуреди да заемат почти 20% от пазара. В отговор на тази тенденция, Electrolux представи първата в света „умна“ фурна, която може да бъде управлявана чрез мобилно приложение и потребителят има възможност да наблюдава приготвянето на ястието от разстояние, чрез вградената видеокамера, съобщават от компанията.

Повече за новата обстановка на пазара и тенденциите на източноевропейските пазари може да прочетете в Expert.bg.

"Спиди" с рекорден ръст на приходите от 63% за първото тримесечие

Най-голямата куриерска компания на българския пазар публикува финансовия си отчет за първо тримесечие на 2015 г. Дружеството отчита зна...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии