Запознайте се с новия Nexus 6

61384
Запознайте се с новия Nexus 6
Снимка: Google

Google представи новият смартфон Nexus 6, таблета Nexus 9 и приставката Nexus Player. Всички нови устройства ще работят с Android 5.0 Lollipop.

Nexus 6, е първият таблет на Google над 5 инча. Диагоналът на екрана е 6 инча, конкурента му Samsung Galaxy Note има 5,7- инчов диспейл, а iPhone 6 Plus - 5,5 инча.

Дигиталната книга измества класическата

Делът на американците, прекарващи свободното си време в четене на електронни книги, се е увеличил на 23% през ноември от само 16% през ...

От Google обясниха, че смарфонът е бил специално създаден като мултимедийно устройство – големият екран е допълнен с двойни стереоколонки за игри и гледане на видео. Nexus 6 има четириядрен процесор Snapdragon с честота 2,7 GHz. Устройството се предлага с 32 и 64 гигабайта вградена памет.

Новият смартфон на Гугъл има и 13 мегапиксела камера с функция за оптична стабилизация и 2 мегапискела фронтална камера. Устройството е с батерия с работен режим 24 часа след пълното зареждане. Според производителя 15 минути зареждане на батерията осигуряват 6 часа работа с телефона.

Без договор цената на Nexus 6 ще бъде 649 долара в САЩ.

Новият таблет

Странните бонуси за служителите в Apple и Facebook

От януари следващата година компанията Apple ще започне да заплаща цената за замразяване на яйцеклетки на служителките си. Подобна прак...

Производителят на новия Android таблет Nexus 9 е HTC. Диагоналът на дисплея е 8,9 инча. Устройството ще се произвежда в черен, бял и бежов цвят с размер на паметта от 16 и 32 гигабайта. Една особеностите му е процесорът Nvidia Tegra K1 с 64-бита. Nexus 9 има две камери – основна 8-мегапикселна и 1,6 мегапикселна фронтална.

Стойността на таблета ще е 399 долара в САЩ в онлайн магазина на Google. Отделно към него може да се закупи клавиатура на цена 129 долара, която има функцията и на допълнителна батерия.

Третото анонсирано устройство е мултимедийната приставката Nexus Player, която се произвежда от Asus. Това е първият подобен експеримент от производителите с платформа Android TV.

Приставката струва 99 долара и се включва към телевизора чрез HDMI-порт. Потребителят може да пренася съдържание от смартфон, таблет или компютър на телевизора.

ЕК разследва Apple за укриване на данъци в Ирландия

Европейската комисия подозира американската компания Apple в укриване на данъци в Ирландия. Брюксел подозира, че технологичният гигант ...

Google позицзионира Nexus Player и като игрово устройство.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии