Windows XP отива в историята

79004
Windows XP отива в историята
Снимка: Getty Images/Guliver

От днес поддръжката на операционната система Windows XP ще бъде спряна. Това означава, че от компанията повече няма да пускат софтуерни обновления за Windows XP, независимо от версията му или сериозността на открития проблем.

Изключение се прави само за корпорациите и правителствата, които все още не са преминали към по-нова версия на Windows. Те ще имат възможността да получават допълнителна поддръжка и софтуерни обновления за сигурността на платформата, ако си платят.

Microsoft обединява всички версии на Windows в една

Към момента най-новите и разпространени версии на операционната система Windows на Microsoft са Windows 8, Windows RT и Windows Phone &...

От Microsoft призовават всички, които все още използват Windows XP, да се насочат към по-нови версии на операционната система.

Въпреки това ако потребител или компания все пак реши да остане на Windows XP, ще трябва да знае, че преинсталациите отново ще изискват активация както досега. Microsoft ще остави налични и всички софтуерни обновления и Service Pack-ове, които ще могат да се изтеглят през Windows Update.

"От критично значение е потребителите, които все още използват Windows XP устройства, да осъзнаят, че не става дума просто да си купят нещо по-ново. Става дума за защита на компютъра от заплахи, особено когато той е свързан с интернет. Windows XP не е разработен за днешния мобилен, винаги свързан с мрежата живот, нито да защитава бизнес и потребители от милионите нови онлайн заплахи, които се появиха", казва Джейсън Лим, генерален мениджър на бизнес групата на Windows с Microsoft, предаде "Стандарт Нюз".

Операционната система Windows XP е пусната на 25 октомври 2001 г. Името й XP идва от съкращението на английската дума за опит, преживяване (experience). Платформата действително впечатли потребителите, оставайки най-използваната операционна система до август 2012 г.

Майкрософт представи Windows 8

Днес Майкрософт представи новата версия на своята операционна система. Технологичният гигант съобщи, че "преосмисления" Windows 8 ще бъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии