Verizon: Българите са номер едно в кражби на данни от дебитни и кредитни карти

122296
Verizon: Българите са номер едно в кражби на данни от дебитни и кредитни карти
Снимка: thinkstock

Извършителите на най-много скиминг атаки през 2013 г. са били от България, следвана от Армения, Румъния, Бразилия и САЩ, показва доклад на американския мобилен оператор Verizon, цитиран от агенция Bloomberg. В доклада са описани 130 случая.

За целите на изследването си компанията проучила данни от 95 страни и установила, че извършителите на скиминг атаки – кражба на информация от дебитни и кредитни карти чрез подправяне на клавиатурата на банкоматите и четците на кредитни карти по бензиностанциите, днес използват безжична технология, за да извършват измамите по-лесно.

Докато кибер измамниците крадат голямо количество информация, седейки си удобно у дома, скимирането изисква много физически усилия на място, посочват експертите от Verizon. Например, крадците трябва да посетят нарочения банкомат и да инсталират фалшива клавиатура, която подмамва потребителите да предоставят информация от банковата си карта. След това те трябва да вземат информацията. Това обикновено става, като се върнат на местопрестъплението, за да демонтират фалшивата клавиатура, която са поставили върху банкомата. Всичко това трябва да стане без да се привлича вниманието на служителите на банката, потребителите и минувачите.

Но сега хакерите променят методите си, като използват интернет връзки, за да изпращат информация до себе си чрез имейли и текстови съобщения. Целта са PIN кодове, както и сървърите на компании, поддържащи банкомати. А информацията може да бъде пренесена на стотици километри, предупреждава Брайън Сартин, директор на екипа, който разследвал злоупотребата с данни за доклада на Verizon.

Отново осъдени за източване на дебитни карти във Франция

Осем българи са осъдени във Франция за източване на дебитни карти, предаде Франс 3. Съдът в град Дижон издаде присъди, вариращи от 18 ...

Един от големите скандали, които се получиха заради възможността да се крадат данни, е откритата задна вратичка в софтуера OpenSSL. Там беше открита задна вратичка, а се оказа, че версии на OpenSSL използват световноизвестни компании.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии