Вече ще може да пишем като Айнщайн

16357
Вече ще може да пишем като Айнщайн
Снимка: Facebook

Малко хора могат да се надяват да повторят постиженията на гения Алберт Айнщайн, но сега поне има начин да пишем като известния физик, благодарение на шрифт, разработен по подобие на почерка му, пише Live Science.

Шрифтът „Алберт Айнщайн“, който е базиран на стотици букви, написани от самия Айнщайн, ни дава възможност да „пишем като гении“, казват създателите му. Представянето на проекта съвпада със 100-годишнината на Общата теория на относителността. Чрез онлайн платформата за финансиране Kickstarter инициативата вече е събрала над 7000 долара, като крайната цел е 15000 долара.
Айнщайн е най-известен с Общата теория на относителността и Специалната теория на относителността. Бележитият учен обаче е имал и впечатляващ почерк, добавя още агенция Фокус.

Нов тест за рак на яйчниците може да спаси хиляди жени

Редовни кръвни изследвания вече могат да откриват рак на яйчниците преди етапа, когато обикновено жените са диагностицирани с болестта,...

„Уравненията на Айнщайн са били красиви, затова изглежда логично и изписването им да е такова“, казва Фил Маршал, астрофизик в Станфордския университет в Калифорния. Проектът „Шрифт Алберт Айнщайн“ е съвместна работа на печатаря Хералд Гайслер и бившата танцьорка Лиз Уотърхауз. През 2009 година Уотърхауз вижда ръкописни думи, принтирани върху салфетка, докато е в германския град Франкфурт. Тя пита Гайслер дали може да създаде такъв шрифт. По-късно те решават да разработят шрифтове, базирани на почерка на иновативни мислители, се посочва на страницата на проекта в Kickstarter.

При писането на ръка буквите не винаги изглеждат еднакво. За да може шрифтът „Алберт Айнщайн“ да изглежда по-естествено, Гайслер е създал няколко варианта на всяка буква и метод, който ги комбинира по различни начини.


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии