"Умно" огледало разпознава началото на болести

13236
"Умно" огледало разпознава началото на болести

"Умното" огледало Wize Mirror е снабдено с 3D скенери, мултиспектрални камери, газоанализатори и най-важното – ефективен алгоритъм за диагностика, който позволява разпознаването на първите признаци на приближаваща болест по лицето.

Системата за разпознаване на лица забелязва бледия или необичайно червения цвят на кожата, които може да са знак за скрита тревожност и притеснение. Съставът на издишваната газова смес сочи количеството на изпитото и изпушеното, а скенерът отбелязва появата на излишни мазнини или пък загубата на тегло.

Огледало или стъкло - нов материал с различни характеристики

Представете си, че минавате покрай огледало, наблюдавайки в него отражението си. Но внезапно отражението изчезва, материалът става абсо...

Мулкиспектралните камери на джаджата различават насищането на кръвта с хемоглобин и честотата на пулса. Според европейските разработчици на вълшебното огледало целият процес по оглеждане отнема не повече от минута, след което се появява обективният резултат.

Wize Mirror може да стане задължителен атрибут в арсенала на хора, страдащи от хронични заболявания – като например диабет или нарушения в работата на сърдечносъдовата система. И това далеч не е вълшебство – поотделно всички използвани технологии вече се отработват, а някои се използват в медицинската практика.

Над подобен проект работят и в САЩ. Според ръководителя на екипа Ксавие Ернандес огледалото е изключително удобен за такава цел вариант – всички прекарваме пред него поне няколко минути на ден.

Но реализацията на прекрасния замисъл може да не е е толкова бърза – за получаването на медицински точна диагноза предстои огледалото да се научи да работи при всякакво осветление и да разпознава просто лошото настроение от настъпваща болест.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии