Създават интернет платформа за средновековна история в помощ на учениците

55160
Създават интернет платформа за средновековна история в помощ на учениците

Учените от Кирило-Методиевския център при БАН създават интернет платформа, която ще бъде в помощ на тези, които изучават средновековна литература и история, съобщи днес директорът на научното звено доц. Славия Бърлиева. Тя уточни, че за сега проектът се реализира единствено с усилията на центъра, без финансиране от държавата. По думите й вече са създадени няколко модула в платформата, които обаче са недостатъчни.

Според нея центърът ще кандидатства за финансиране с проект пред Фонда за научни изследвания. Идеята е информацията да е достъпна и от полза за всеки ученик и учител, посочи Бърлиева. Според нея би било добре, ако платформата дава възможност за обратна връзка с потребителите,което ще им позволи да задават въпроси, а научните работници да им отговарят.

Директорът на НИМХ: Няма природни бедствия, има човешка немарливост

Няма природни бедствия, има човешка немарливост, каза днес във Варна директорът на Националния институт по метеорология и хидрология /Н...

Доц. Бърлиева участва в международна научна конференция завръзката между писменото наследство и информационните технологии, която се провежда в Санаторно-оздравителния комплекс"Камчия" край Варна.

Организатори на форума саКирило-Методиевският научен център, Фондация "Устойчиво развитиеза България", Ижевският държавен технически университет,руското научно сдружение "Писмено наследство" и френското научно сдружение "Диджитал Медиевалист". В дискусиите вземат участие75 учени от 11 държави.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии