Строят специален град за научни експерименти

24249
Строят специален град за научни експерименти
Снимка: Thinkstock

В края на 9-килиметров път в една от сухите долини в южната част на щата Ню Мексико изследователи изграждат първото по рода си тестово съоръжение, съобщи Wired.

В компанията на северноамерикански тополи и койоти те създават град, който ще служи като лаборатория за най-авангардните технологии, каквито са доставящите пратки дрони и безпилотните автомобили. Селището ще прилича на всеки друг град с едно изключение - в него няма да живеят хора.
Центърът за иновации, тестове и оценки (CITE), който ще възпроизведе среден американски град с население 35 хиляди души, ще се простира на около 40 кв.км.

Космодрумът Байконур става на 60 години

Най-големият космодрум в света празнува днес шестдесетата си годишнина, предаде ТАСС. От неговата стартова площадка е изстреляна първат...

Рожбата на базираната в щата Вашингтон компания Pegasus Global Holdings, ще включва високи офис сгради, тесни алеи, паркове, къщи, църкви, междущатска магистрала и дори бензиностанция и голям магазин. Ще има градска част и покрайнини, а под земята ще преминава обичайната поддържаща инфраструктура.

Целта е да се предостави възможност за провеждане на мащабни технологични експерименти в условия, наподобяващи реалния свят “без някой да бъде наранен”, казва Боб Брумли, управляващ директор на Pegasus. Той се надява, че инфраструктурата ще бъде изградена в рамките на 24 месеца, а градът над нея ще бъде завършен между 2018 и 2020 година. Според предварителните изчисления стойността на проекта ще достигне 1 милиард долара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии