Странните бонуси за служителите в Apple и Facebook

60444
Странните бонуси за служителите в Apple и Facebook
Снимка: Gettyimages

От януари следващата година компанията Apple ще започне да заплаща цената за замразяване на яйцеклетки на служителките си. Подобна практика вече има и в компанията Facebook, съобщи NBC News.

Заплащането на замразяването на яйцеклетки ще стане част от пакета бонуси, с помощта на които фирмата ще привлича перспективни сътруднички. По данни на NBC както Apple, така и Facebook са готови да компенсират разходите за замразяldнето на яйцеклетки до 20 хил. долара.

Зукърбърг даде $25 млн. за борба с ебола

Основателят на най-голямата социална мрежа в света Facebook – Марк Зукърбърг и жена му Присила Чан отпуснаха 25 млн. долара за бо...

Процедурата може частично да реши проблема между раждането на дете и кариерното развитие в най-репродуктивната възраст на жената, смятат в двете компании.

Критиците на идеята смятат, обаче, че технологичните компании се опитват максимално да отложат времето, кога служителките им да станат майки.

Това не е първият подобен бонус. От Facebook плащат 4 хиляди долара за раждането на дете, а Apple заплащат разходите в размер до 15 хил. долара за медицински процедури, свързани със семейното планиране.

Може би по този начин технологичните компании поддържат идеята за гендерното разнообразие на служителите си. Не е тайна, че в подобни компании доминират представителите на мъжкия пол. В Apple и Facebook процентът на жените е не повече от 30.

Австралиец планира да пие кафе с всичките си Facebook приятели

Колко от нас могат да се похвалят, че познават всички свои приятели в социалната мрежа Facebook? Вероятно не много. След като чуете ист...

Замразяването на яйцеклетка е доста скъпо удоволствие. Само една процедура струва от 7 до 12 хиляди долара, а съхраняването е 4 хил. долара годишно. Лекарите препоръчват на жените да замразят поне 20 яйцеклетки, необходими за най-малко 2 процедури по оплождане.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии