Ще зареждаме смартфона си през мебели скоро

50644
Ще зареждаме смартфона си през мебели скоро
Снимка: Thinkstock

Шведската компания IKEA планира да пусне различни мебели – от нощни шкафчета през бюра до лампи, чрез които ще можем да зареждаме мобилните си устройства. Производителят обяви плановете си по време на Световния Мобилен Конгрес, който се провежда в Барселона.

Когато плановете бъдат реализирани, това ще означава, че скоро ще се сбогуваме с множеството кабели и зарядни устройства.

10 причини да дадем почивка на смартфона си

С появата на какви ли не приложения в последните години започнахме да разчитаме на мобилните си устройства още повече. Прехвърлили сме...

QI представлява популярен стандарт, който позволява безжично зареждане на съответното устройство. Към днешна общо 81 смартфона могат да бъдат зареждани по този начин, включително и представеният вчера Galaxy S6. Услугата е достъпна чрез зареждаща повърхност в множество ресторанти, хотели, летища и др, обяснява Mashable.

Производителят на мебели иска да пренесе опцията във Вашия дом. Когато това се случи, за първи път безжични зарядни ще бъдат достъпни за масовия пазар. От една страна това нововъведение ще значи край на чуденето къде сме оставили зарядното. Същевременно въпросната мебел, през която зареждаме устройството си, ще има нужда от източник на енергия.

Намеренията на IKEA внасят нова динамика в борбата между различните стандарти за безжично зареждане. В момента за превъзходство се борят три алтернативи. Очаква се с помощта на шведския производител QI да спечели надпреварата с Power Matters Alliance и Rezence, пише WSJ.

 

Смартфонът "стоварва" 30 кг върху шията ни

Човек е създаден, за да стои прав, но съвременните технологии го принуждават да склони глава. Огледайте се и ще видите десетки хора, ко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии