Safety Truck може да предотврати хиляди катастрофи

16954
Safety Truck може да предотврати хиляди катастрофи

Още преди шест години, през 2009 година руското дизайнерско студио “Арт Лебедев” представи концепция, наречена Transparentius, чиято цел е подобряването на пътната безопасност.

Идеята не е толкова сложна за изпълнение - на предницата на големите бавно движещи се тежкотоварни автомобили се монтират камери и се свързват с видео екрани на задната страна, които показват на шофьорите дали е безопасно да изпреварят камиона.

Откриха връзка между пушенето на родителите и затлъстяването при децата

Родителите, които пушат в присъствието на своите невръстни деца, не само влошават здравето им, но и значително увеличават шанса за това...

С помощта на екрани, предназначени за открити пространства, Samsung е направил видео стена на гърба на камион, която предава видео, заснето от камери отпред.

Южнокорейската компания посочва, че предприема стъпки за получаване на разрешение за използване на технологията, наречена Safety Truck, въпреки че в големи мащаби вероятно няма да е икономически рентабилна.

Биха могли да се използват достатъчно евтини и прости камери, но четирите екрана, съставляващи видео стената са сериозна инвестиция за която и да е транспортна компания, особено като се има предвид, че не носи преки финансови изгоди. Все пак фактът, че Samsung е преодолял редица технологични трудности, за да реализира идеята е впечатляващ.

По-реалистично решение за подобряване на информираността на участниците в движението ще бъде комуникацията автомобил-автомобил (V2V), която се очаква да се въведе в САЩ следващата година. Това е форма на мрежа за обмен на данни, при която колите предават информация за позицията, посоката и скоростта си и получават същата информация за останалите автомобили. По този начин шофьорите ще бъдат известявани за потенциален риск от сблъсък, например.

Заплаха ли е Близкоизточният респираторен синдром?

Напоследък от заглавията на европейските медии изчезна вирусът на ебола и се появи "новата глобална мода за съществуването на човечеств...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии