САЩ изстрелват разузнавателни космически апарати

6270
САЩ изстрелват разузнавателни космически апарати

Корпорацията ULA ще осъществи изстрелване на серия спътници за Националното военно-космическо разузнаване на САЩ (National Reconnaissance Office, NRO), съобщава компанията.

Стартът на ракетата носител Atlas V, принадлежаща на United Launch Alliance (ULA), от космодрума на военната база Ванденберг в Калифорния е планиран за 15:49 часа българско време. "Изстрелването е по поръчка на NRO и служи за поддръжка на националната отбрана", се казва в съобщението.

САЩ увеличават драстично употребата на дронове за разузнаване

Американската армия драстично ще увеличи употребата на дрони през следващите четири години, в опит да даде нов тласък на разузнаванет...

Основното съдържание на мисията NROL-55 е засекретено, но е известно, че ракетата ще изведе на орбита и 13 спътника CubeSat, девет от които се финансират от NRO.

Освен деветте малки разузнавателни спътника, разработени по поръчка на NRO, ракетата носител ще изведе на орбита и четири спътника CubeSat, финансирани от НАСА. Те ще позволят на космическата агенция да "развива използването на малки космически апарати за осъществяване на научни изследвания, космически мисии, изследвания на Земята и космическото пространство".

Ракетата носител Atlas V е снабдена с руски двигател РД-180 и се използва за изстрелване на частни спътници и спътници на ВВС на САЩ от 2002 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии