Робот убива вируса ебола за няколко минути (видео)

51561
Робот убива вируса ебола за няколко минути (видео)
Снимка: Gettyimages

Ключовият участник в борбата срещу вируса ебола може вече е "на бойното поле". Става дума за робота, известен като "Малкия Мо", който убива всякакви вируси и бактерии за 2 минути. Той се използва в повече от 250 болници в Съединените щати, включително и в тази в Далас, където беше настанен първият в страната заразен със смъртоносния вирус.

Машината излъчва ярка UV светлина, която унищожава бактериите там, където човешка ръка няма как да достигне. Това става благодарение на светлината, която се излъчва от робота. Тя е 25 хиляди пъти по-ярка от слънчевата.

Фондацията на Бил Гейтс отпусна 50 млн. долара за борба с ебола

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс отпусна 50 милиона долара за борба срещу епидемията, предизвикана от вируса ебола, който върлува в За...

Само за 5 минути лъчите, които "Малкия Мо" излъчва, дезинфекцират всички повърхности в помещението. Вирусът на ебола не е толкова устойчив. Затова и само след 2 минути “в компанията” на Мо той е унищожен, пише сайтът libertynews.com.

Невъзможно е човек да почисти всеки сантиметър от стаята. Мо го постига чрез UV-лъчи, споделя създателят на робота Марк Стибич. Той обяснява: "Действието на робота е много просто – той излъчва вълни в радиус от 3 метра, които разрушават ДНК-то на опасните вируси. Само 2 минути са достатъчни, за да е сигурно, че в помещението вече няма зараза".

За момента цената на откритието, което има огромен потенциал, не е е ниска – 104 хиляди долара.

"Малкия Мо" в действие:

Убиха кучето на сестрата, болна от ебола

Убиха кучето на испанската медицинска сестра Тереза Рамос, заразила се с ебола, съобщи агенция EFE. Ветеринарите се решили на крайната...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии