Робот стана солист на операта в Берлин (Видео)

8355
Робот стана солист на операта в Берлин (Видео)

В Комише опера в Берлин се състоя премиерата на комедийната опера "Моята квадратна лейди". Главната роля в постановката се изпълнява от робот. Създаването на робота Myon отнело повече от две години, разработката му се водела от професора от Хумболтовия университет в Берлин Манфред Хилд съвместно с учени от лабораторията Neurorobotics.

По време на спектакъла Myon действа без външна намеса и управление. Заложените в него алгоритми на поведение му позволяват да взаимодейства с актьорите, да променя поведението си в зависимост от ситуацията (например когато върху него падне лъч от прожектор), звука и положението на актьорите по сцената, пише Phys.Org.

Rise of the Machines: Робот уби човек в завод в Германия

Робот уби техник в завод на германския автомобилен гигант "Фолксваген" близо до Касел, Германия, съобщава в. "Файненшъл таймс", цитиран...

За ориентация във външната обстановка Myon е снабден с едно око. Той реагира на музика и се движи самостоятелно по сцената в съответствие с текущата ситуация.

Мион представлява човекоподобна конструкция, състояща се от шест независими части (глава, корпус, ръце, крака), висок е 1,25 м и тежи 16 килограма. Сред другите особености на конструкцията на андроида може да се отбележат 48 датчика, които осигуряват работата на 32-те положения, в които може да се намира роботът. Всичките части на тялото му имат собствена способност да функционират.

Венеция, Никита и Борис пред Actualno.com: Мечтаем да превърнем робота ни в професионален уред

Ако някой някога се е съмнявал в кадърността на младите хора у нас, съмненията му ще бъдат изцяло изличени от Венеция, Никита и Борис. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии