Робот кара минатюрно BMW

49581
Робот кара минатюрно BMW

Роботизиран шофьор - това е новата идея на френската компания "Алдебаран Роботикс", която може в далечно бъдеще реши проблемите по пътищата. Или поне тези, създавани от преумора, грешна преценка или пияни шофьори - кой знае, времето ще покаже.

Проектът на френската компания се нарича NAO. Това е хуманоиден робот, а напредъкът по реализирането на идеята е значим. NAO вече има своя миниатюрна версия на електрическия автомобил BMW Z4, съобщава Gizmag.

Автомобил-робот ще превозва ранени бойци и военни товари

Опитен образец на автомобил-робот разработиха специалисти от американската компания TORC Robotics, Технологическия университет във Вирд...

Когато става въпрос за потребителски хуманоидни роботи, NAO е сред най-способните. Сред многобройните му характеристики са компютърна система за виждане с две камери, ултразвуков сензор за разстояние, два инфрачервени предавателя и приемника, девет сензора за допир и осем сензора за налягане.

Сега симпатичният хуманоид вече може да управлява и автомобил. Все пак дали NAO съвсем сам кара возилото си е малко спорно, но хуманоидът върши повече неща, отколкото куклата Барби, която просто стои зад волана на нейния автомобил, информира ПИК. В зависимост от командите на потребителя, хуманоидният робот наистина управлява BMW-то си, но и автомобилът му помага, като предава команди към него, за да го предпази от удар в препятствие по пътя. Желаещите да се забавляват с шофьорските умения на NAO трябва да приготвят 9900 долара за хуманоида в комплект с автомобила.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии