Реактивна раница ще ни носи във въздуха

51230
Реактивна раница ще ни носи във въздуха

Проектът Martin Jetpack представя свят, в който няма да седим в автомобили, да се съобразяваме с ограниченията на полета с хеликоптер или дори да използваме асансьор, тъй като ще се движим по магистрали в небето, пише CNET. Ако компанията Martin Aircraft се окаже права, то дори няма да са ни необходими пътища.

Новозеландската фирма, разработваща реактивна раница, е една стъпка по-близо до мечтите си, благодарение на мащабна инвестиция от китайската компания KuangChi Science, която обяви придобиването на контролен дял в Martin Aircaft в края на миналата година. Това е мощна финансова инжекция, която ще даде възможност прототипът Jetpack да се превърне в реалност.

Цветни крушки правят зеленчуците по-вкусни

Парник, който не се нуждае от слънчева светлина може да увеличи производството на храна в населените места, пише Mail Online. Парникът...

В същото време Martin Aircraft излезе на австралийската борса, събирайки 21 милиона щатски долара при първоначалното си листване. Изобретението, родило се в гаража на основателя Глен Мартин, скоро може да се окаже в гаражите по целия свят. Мартин работи върху идеята си от 1981 година, разработвайки технологии, усъвършенствайки прототипа си и дори убеждавайки съпругата си Ванеса да влезе в ролята на тестови пилот.

В момента Jetpack е голямо алуминиево превозно средство, захранвано от 2-литров петролен двигател с мощност 200 конски сили. То има два ротора, които осигуряват издигането и управлението. Благодарение на компютърна система, пилотът може да зададе позиция, която реактивната раница да следва. Прототипът може да носи 120-килограмов товар в продължение на 30 минути и достига максимална височина малко над 900 метра.

Първоначално компанията ще насочи продукта си към комерсиални купувачи от петролния и газовия бранш, както и към служби като „пожарна, полиция, бърза помощ, гранична полиция и гражданска защита“. Предвижда се тези първи комерсиални версии да се появят на пазара през третата четвърт на 2016 година. През 2017 година Мартин планира да започне да предлага първите персонални Jetpacк .

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии