Първата летяща кола скоро ще направи първия си полет (ВИДЕО)

47950

Летящата кола вече не е само фантастика и съвсем скоро ще се издигне във въздуха  благодарение на словашката компания Aeromobil.  Компанията е готова да пусне за масова продажба първия в света летящ автомобил още през 2017 г., съобщи CNN.

Откриха непознати досега градивни части на Слънчевата система

По време на изследването на рядък вид метеорит, учени от екипа на мисията OSIRIS-REx на NASA са открили нов вид минерални образувания, ...

Във видеото на сайта на технологичния гигант се вижда как шестметровата ултралека (450 кг) двуместна кола се превръща в малък самолет след натискането на един бутон и разгъването на крилата (ширина 1,6 м). Излитането от равен терен става благодарение на мощния четирицилиндров бензинов двигател „Ротакс 912", произведен специално за проекта в Австрия. Според създателите на колата тя може да прелети 700 км преди следващото зареждане. На земя развива до 160 км/ч, а във въздуха скоростта е до 200 км/ч.

„Прототипът е вече готов, но не е ясна точната му цена", коментира изпълнителният директор на Aeromobil Юрай Вацулик. Той се занимава с проекта още от 1990 г., а миналата година показа най-новата му версия във Виена. Вацулик обяви, че стойността на изобретението първоначално ще възлиза на стотици хиляди евро, но постепенно ще намалее.

Според плановете на Aeromobil, за да стане водач на летяща кола, кандидатът трябва да премине през специални курсове. Амбициозните идеи на компанията не спират дотук. Техническите инженери на базираната в Братислава фирма имат намерение да създадат четириместна летяща кола, а след това и безпилотна.

Ето къде се случва любовта в мозъка (СНИМКИ)

Екип от американски и китайски учени представиха първото изследване за това, как любовта променя човешкия мозък. Неврофизиолозите създ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии