"Правец" се завръща на пазара от Нова година

163881
"Правец" се завръща на пазара от Нова година
Снимка: pravetz/bg

Когато видях за пръв път днес странната реклама, гласяща: "След 30 години една легенда се завръща..." си помислих, че е шега. След това обаче снимката, заедно с описание на нов, модерен лаптоп от "Правец", и освен всичко друго се оказа, че е истина.

Според реклама на сайта www.pravetz.bg, скоро на пазара ще се появи преносимият компютър "Правец 64М". Новината е била потвърдена от собственика на сайта Бойко Вучев, съобщава "Труд".

Носталгията по "Правец" събуди мрежата

Истина или шега – собственик на компания за ремонт на лаптопи пусна сензационната новина на страницата pravetz.bg, че в скоро вре...

 "Свързах се с производители от Тайван и им поръчах да ми произведат прототипи по мой дизайн", обяснил той.

Устройството ще работи със собствена операционна система "Правец ОС", ще разполага с безплатен офис пакет, процесор на Intel и ще може да работи с редица други платформи като Android, Windows, Solaris и Chrome OS. Първоначално нямаше информация нито за възможността за предварителна поръчка, цена, дори нямаше и контакти. Впоследствие беше добавен имейл за връзка.

Новината бързо се разпространи в българското виртуално пространство, заваляха съмнения  истина ли е това или майтап на гърба на добрите стари машини "Правец 8" и "Правец 16".

Новината се оказа вярна и легендарните за България компютри с марката "Правец" ще се завърнат на пазара по Нова година.

Създадоха соларен лаптоп

Канадска компания представи първия лаптоп, захранващ се единствено със соларна енергия, който може да се използва сред природата без ну...

Бойко Вучев е компютърен специалист и управител на сервиз за лаптопи. Роден е в Дупница през 1972 година и е завършил Техническия университет в София. Миналата година е подал документи за марката "Правец", която от 1991 година не е защитена от "Микропроцесорни системи", обясни Вучев. Регистрацията излязла преди няколко месеца и вече брандът е негов.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии