Нов вид Facebook пуснаха в Бразилия

10713
Нов вид Facebook пуснаха в Бразилия

Местните евангелисти в Бразилия пуснаха "Facebook за праведници", съобщава BBC News. Става дума за нова социална мрежа с името Facegloria, в която са забранени еротика, ругатни и пропаганда на еднополови отношения, а вместо бутонче Like потребителите ще натискат "Амин".

По думите на създателите за първия месец в новата християнска социална мрежа са се регистрирали около 100 000 души. Засега Facegloria е достъпна само на португалски, но се планира превеждането ѝ на всички останали езици, а също и мобилно приложение, за да се привличат хора от цял свят и новата социална мрежа да стане конкуренция на Facebook и Twitter.

Пост във Facebook на ученичка взриви мрежата

Българска ученичка реши да пусне във Facebook снимка, на която е с нейната любима учителка по български език. На снимката присътва и др...

"Във Facebook виждаме много насилие и порнография. Ето защо решихме да създадем социална мрежа, в която може да се говори за Бога и да се разпространява Неговото слово", казва пред AFP Атила Барос (Atilla Barros), един от създателите на Facegloria.

Барос, заедно с трима други съоснователи на християнската социална мрежа, работили в кабинета на Асир дос Сантос, кмет на бразилския град Фераз ди Васконселос, когато им хрумнала идеята. Дос Сантос одобрил идеята на подчинените си и ги финансирал с $16 000.

През 2013 г. социална мрежа за праведници пуснаха и мюсюлманите – тя се нарича Ummaland. В момента в нея има около 329 000 потребители. В Ummaland се прилагат "разширени настройки за поверителност" за жени и ежедневно се публикуват вдъхновяващи ислямски изречения. И изобщо тази социална мрежа е създадена не за празни приказки, а "за концентрация върху това, което наистина е важно", казват нейните създатели.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии