Младите напускат Facebook, за да избегнат родителите си

28551
Младите напускат Facebook, за да избегнат родителите си

Младите хора изоставят социални медии като Facebook, опитвайки се да избегнат онлайн връзки с родителите си, показва ново проучване, цитирано от The Telegraph. Според изследването една трета от по-младите интернет потребители признават, че изтриват профилите си в социални мрежи, тъй като родителите им са започнали да използват същите сайтове. Явлението обхваща утвърдени социални медии като Facebook, която дебютира през 2006 година.

Индексът Halifax Digital Home сочи, че 32 процента от възрастовата група между 16 и 34 години заявяват, че са изтрили акаунта си във Facebook, докато 33 на сто са посочили, че са изтрили или блокирали член на семейството си. Един от всеки десетима млади хора са признали, че са се прехвърлили в социални мрежи, където активността и коментарите им не могат да бъдат видени от семейството им. Предпочитани медии са сайтът за микроблогове Twitter, Snapchat и платформата за споделяне на снимки Instagram.

10 пози с лаптопа, които вредят

Лаптопите могат да се ползват навсякъде и това е нещо както хубаво, така и потенциално опасно. Защото ако прекараш прекалено много врем...

Анкетата, проведена сред над 2000 души е открила още, че напускането на страници като Facebook се провокира и от по-широката употреба на смартфони и таблети. Само 9 процента от хората над 55-годишна възраст са притежавали смартфон през 2012 година, според данни на Ofcom. Сега обаче те започват да настигат децата и внуците си и вече 52 процента притежават смартфон. За сравнение 84 на сто от по-младите хора са собственици на смартфон. При таблетите разликата е още по-малка. 49 процента от по-възрастните потребители използват устройствата и 59 на сто от по-младото поколение. Над 59 процента от по-възрастните хора имат профил във Facebook, 32 процента използват Skype, а 17 на сто - приложението за съобщения WhatsApp, на телефоните си.

Проучването показва разлики и по отношение на начина, по който различните поколения използват смартфоните. Един от всеки петима представители на по-младото поколение казва, че използва устройствата по време на семейни вечери, докато същото прави само 1 процент от по-възрастното поколение. Една четвърт от младежите се обаждат по телефона на член на семейството, който се намира в същата къща, при по-възрастните това са едва 5 процента.

 

Facebook трик: Ето как никога да не виждат, че сте прочели съобщението им

Всеки, който има приятели или клиенти във Facebook, несъмнено комуникира с тях чрез вградения чат в социалната мрежа. Веднага щом проч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии