Марк Зукърбърг за своя проект Internet.org

53736
Марк Зукърбърг за своя проект Internet.org
Снимка: Getty Images/Guliver

В интервю за агенция Блумбърг ръководителят на Фейсбук Марк Зукърбърг излага своята глобална инициатива Internet.org, чиято цел е да свърже с интернет всички жители на Земята и да им даде безплатен достъп до базов набор на интернет услуги, включително Фейсбук, предаде БГНЕС.

Както заявява Зукърбърг, към интернет са включени едва една трета от жителите на планетата. Голяма част от останалите две трети имат техническа и финансова възможност да се свържат, но не разбират защо им е да го правят. Фейсбук е готов да отдели значителни средства за промяна на тази ситуация, като не очаква възвращаемост на вложенията си в близките 30 г. - изтъкна той.

Според него безплатното свързване на потребителите на развиващите се страни към базов набор сървиси – текстови съобщения, Уикипедия, системи за търсене на работа, към финансови и медицински данни и т.н. - ще позволи да се развие потреблението на информация он лайн, да се увеличи броят на платените абонаменти и за тяхна сметка да се финансира развитието на националните мрежи.

Първата страна, с която Фейсбук започна сътрудничество в рамките на Internet.org е Замбия, където проектът дава добри резултати. Информирането в рамките на програмата на населението на Замбия и Кения за вируса ебола и ХИВ допринесе за ограничаване на епидемията на континента, подчертава Зукърбърг.

В Азия Internet.org сътрудничи с правителствата на Индонезия, Малайзия и Филипините.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии