Магията срещу корупцията и за да имате "Ламборгини" - търгофицирай

113232
Снимки:

Ако очаквате тук да попаднете на поредната сбъркана телешоп реклама, сбъркали сте. Темата е търговия, но изгодата е на първо място не само и единствено за търговеца, а за купувача. Защото сега търговецът ще трябва да се докаже като най-добрият възможен избор пред купувача. А това е в изгода най-вече за малките потребители. Толкова голяма изгода, че един от основните въпроси, дошли веднага на ум на човек към хората с уникалната иновация, за която ви разказваме, е: „Ще наемете ли охрана заради евентуалната заплаха от тези, които не искат промяна на статуквото?

Край на измамата – волна или не, край и на корупцията. Това обещава ново мобилно приложение, чието име е „Търгофицирай” (Auxionize). И което вече впечатли бъдещ съветник на икономическия министър Божидар Лукарски – Владимир Каролев. Впечатли го толкова, че обеща да го предложи като инструмент за борба с разхищението на пари и корупцията при обществените поръчки.

Брат предложи сестра си на търг

Англичанинът Кайл Маалем изложи за продан в eBay сестра си Сами. Грижовният брат се решил на постъпката с цел да намери достоен мъж за ...

Какво представлява Auxionize – това е отговорът на вечния въпрос: „Как да намерим най-добрата цена, когато купуваме нещо”. Принципът е прост – чрез т.нар. обратни търгове. В мобилното приложение този, който търси да си купи нещо – стока или услуга, организира търг, за да се сдобие с желаното. А хората и/или фирмите, които произвеждат или предлагат съответната стока и услуга, се борят за вниманието на купувача чрез предлагана най-адекватна цена. И така, докато не бъде предложена най-адекватната цена в очите на купувача, не на продавача. Защото на този свят всички амбициозни и можещи хора стават продавачи, искат да продават, не да купуват – затова купувачът винаги е по-слабата страна и винаги става това, което иска продавачът, категоричен е един от създателите на приложението – Ивайло Пенчев.

Ако някой не иска да използва Auxionize, той е или лъжец, или мързелив, или и двете, категорични са създателите му Ивайло Пенчев и Петър Митев. Пенчев и Митев са ръководители на фирми, които имат репутацията на най-добрите в световен мащаб в съответните сфери, в които развиват дейност. Пенчев е съосновател на Walltopia, която се занимава с производство на катерачни стени и екипировка, а Митев е съосновател на Chaos Group – софтуерен лидер в сферата на 3D и анимационните услуги. С Chaos Group работят най-големите имена в киноиндустрията.

Ивайло Пенчев даде и конкретен пример колко ефективно за купувачите е приложението. Заради Auxionize си купих „Ламборгини”. Тъй като моята компания търгува много с шперплат, направих търг, за да видя какви цени ще ми предложат продавачите. Преди Auxionize купувахме на 640-680 евро за единица количество - това договаряше маркетингът ми, който е пълен със свестни хора. След проведения търг цената вече е само 320 евро. Със спестените пари си купих „Ламборджини”, като пак направих търг в Auxionize и там намерих едно, по-евтино с 40 хил. евро от обичайното, каза в шеговит тон Пенчев.

Не искаме с приложението да отнемем хляба на маркетинг сектора, твърдят Пенчев и Митев в отговор на журналистически въпрос. Искаме просто клиентът да може да получи най-добрата стока/услуга на най-добрата за него цена. Auxionize е опит да се създаде съвършен икономически пазар, категоричен е г-н Митев. Auxionize все още е бебе – ревливо, сополиво, изпускащо се в пелените. Ще има проблеми, но ще ги решаваме. Такъв например би бил получаването на стока, която не отговаря на качеството, очаквано от клиента. Със системата за рейтинг на приложението обаче и с натрупването на история и бази данни, такива стоки и услуги ще отпадат поради нисък рейтинг – всеки купувач ще знае какъв е рейтингът на даден продукт и ще го избягва, ако е нисък.

"Бургаски корабостроителници" отива на търг

Започва разпродаване на имуществото на "Бургаски корабостроителници" АД. Процедурата е задействана след искане на кредиторите и издаде...

За финал – Владимир Каролев, бъдещ съветник на икономическия министър Божидар Лукарски, обеща да предложи системата да се въведе за всички обществени поръчки. Обещание, което Actualno.com ще следи дали ще бъде изпълнено и как ще бъде прието от държавата. Защото Auxionize обещава пълна прозрачност при обществените поръчки и всичко да се вижда от всички – а точно думичката „прозрачност” е тази, от която държавата бяга като дявол от тамян, когато стане дума за обществените поръчки. Журналистите, а и всеки, който пожелае, ще може да си създаде профил и да следи всякакви търгове във връзка с обществени поръчки, ако приложението бъде внедрено в държавната и общинската администрация. Разбира се, такива профили няма да могат да участват като продавачи в търговете. А всеки потребител на приложението, който продава стоки и услуги, се проверява физически - от човек на Auxionize.

Всичко за спецификациите на приложението и как точно се използва можете да научите в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии