Компютърните вируси скоро ще започнат да "нападат" и телевизорите

107813
Компютърните вируси скоро ще започнат да "нападат" и телевизорите
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Телевизионните апарати са уязвими по отношение на зловредния софтуер, който засяга настолните и преносимите компютри, предупреждава съоснователят и изпълнителен директор на четвъртата най-голяма антивирусна компания в света Евгений Касперски в интервю за вестник The Telegraph.

Kasperski Lab получава информация за 315 000 съмнителни дейности в интернет всеки ден, като тази цифра се е увеличила два пъти през миналата година. Засега сред тях все още не фигурират данни за нападения срещу телевизионни апарати, но според Касперски това ще се промени, тъй като интернет връзките неизбежно ще изложат на опасност от хакерски атаки и телевизорите.

Нов компютърен вирус се разпространява като настинка

Учени от Ливърпулския университет са създали компютърен вирус, който за първи път показва, че зловредният софтуер може да заразява Fi-W...

“Реализират се милиони атаки годишно към Microsoft Windows, хиляди към мобилни телефони, най-вече с операционната система Android и десетки към iOS на Apple. Но все повече и повече инженери разработват софтуер за Android. Всички системи са уязвими и се опасявам, че е твърде вероятно да се появят хората, създаващи зловреден софтуер за iOS. Технически е възможно да бъдат засегнати милиони устройства”, посочва Касперски.

Според него разликата между модерния телевизор и компютъра се състои в по-големия екран и дистанционното управление, така че хакерските атаки срещу телевизионни апарати скоро ще се превърнат в реалност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии