Какво е важно при избора на смартфон?

16346
Какво е важно при избора на смартфон?
Снимка: Getty Images / Guliver

Закупуването на смартфон, противно на общоприетото схващане, не е толкова лесна и приятна задача, колкото изглежда на пръв поглед. Малък процент от потребителите могат да се задоволят с устройство, което предлага само възможност за провеждане на разговори, получаване/изпращане на текстови съобщения и мобилен достъп до електронната поща. 

Повечето имат по-специфични нужди и желания и за тях е важно да могат да се ориентират правилно сред изобилието от модели на пазара, пише digital.bg. И така, как да изберем подходящ смартфон? 

Смартфонът, който ще взриви пазара (ВИДЕО)

Компанията OnePlus представи смартфона OnePlus 2, който ще замени излезлия през 2014 година апарат, характеризиран като "убиеца на смар...

Операционна система 

Android е доминираща мобилна платформа в световен мащаб. На пазара ще откриете много по-голямо разнообразие от модели в сравнение с iOS или Windows Phone, различаващи се по дизайн, размер на дисплея, спецификации, възможности и цена. Освен това, Android е с отворен код, което означава, че е лесна за персонализиране с уиджити, лаунчери, клавиатури и други. iPhone 6 и iPhone 6 Plus работят с операционната система на Apple – iOS 8. Най-голямата причина да изберете iOS устройство са приложенията. Най-горещите приложения и игри се появяват първо в App Store на Apple и след време евентуално Android потребителите също може да им се радват. Windows Phone не можа да се хареса на потребителите, но предстоящата Windows 10 може да промени това. 

Размер на дисплея 

Смартфоните с по-големи дисплеи са на мода, но не е разумно да се влияете от модните тенденции, а от практичността и удобството. Колкото по-голям е екранът на вашия смартфон, толкова повече той ще изтощава батерията на устройството. А по-големият размер на екрана означава и по-голям размер на смартфона, което го прави трудно да се държи и управлява с едната ръка. Малките дисплеи също имат своите недостатъци като например, този, че отнемат от удоволствието при игри и забавление. Колкото по-голям е един дисплей толкова по-приятно е да се гледа видео и да се играят игри и този факт компенсира другите неудобства.

Как да зареждаме смартфона си два пъти по-бързо

Колко време издържа батерията на смартфона ви? Изнервяте ли се, че всекидневно трябва да го зареждате? Имате ли чувството, че той седи ...

Какво още трябва да вземем предвид при избора на правилния за нас смартфон четете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии