Как да предпазим смартфона си от вируси

58287
Как да предпазим смартфона си от вируси

Смартфоните вече са незаменима част от ежедневието ни. За съжаление обаче често забравяме, че и те (а не само компютрите) могат да крият риск за сигурността и неприкосновеността на личния ни живот.

Телефоните също могат да бъдат заразени с вируси например. Въпреки че има по-голяма вероятност такива да засегнат Android устройствата, инфекцията е напълно възможна и на iOS устройства. Сайтът Mashable представя всичко, което трябва да знаем за вирусите при телефоните.

10 мита за телефона, батерията и компютъра ви! Кое е лъжа и кое е истина?

Лошо ли е да зареждате телефона си през нощта? Можете ли да зареждате iPhone с адаптер за iPad? Въпреки че много често използваме устр...

Какво е зловреден софтуер?

По дефиниция, зловредния софтуер е софтуер, създаден с цел да навреди или забрани използването на вашето устройство. Вирусите технически са подмножество на зловредния софтуер, които работи чрез инфектиране на вече съществуващите файлове. Персоналните компютри са обичайните мишени на атаки със зловреден софтуер, но през последните години смартфоните също привлякоха вниманието на хакерите, тъй като те съдържат много повече информация за нас, отколкото компютрите някога са имали.

Вашият смартфон е съкровищница на лична информация – пароли за електронна поща, имената и номерата на най-близките ви приятели и семейството ви, снимки, къде сте в момента и така нататък. Какво се случва ако тази информация попадне в ръцете на хакер? Едно е сигурно, последствията ще бъдат много сериозни за вас.

Как да разберем дали смартфонът ни е заразен?

Потресаващи снимки разкриват колко мръсен е смартфонът ви

Колкото повече ползвате смартфона си, толкова по-голям е шанса той да е пълен с бактерии. Снимките, които публикуваме, показват ясно то...

Ако телефонната ви сметка е..... Продължението четете в expert.bg!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии