Изкуствен интелект написа перфектен сценарий за компютърна игра

9960
Изкуствен интелект написа перфектен сценарий за компютърна игра

Системата изкуствен интелект "Шахерезада", създадена в Технологичния институт на Джорджия, се научи да пише сценарии към компютърни игри от жанра "текстови приключения" и интерактивни художествени произведения, се казва в съобщение на института.

Един от най-ранните жанрове компютърни игри, родени заедно с появата на първите персонални компютри, са станали така наречените интерактивни истории (interactive fiction) – приключенски или детективски романи, които играчът читател съставя сам, като избира варианти за поведението на персонажите от няколко представени опции на екрана.

По-добро зрение с компютърни игри

Компютърните игри могат да подобрят зрението на децата. Това показва ново изследване на американски учени, публикувано в списание "Curr...

Често подобни развлечения са вградени в процеса на игра от други жанрове, а също така съдържат логически и математически главоблъсканици.

Програмистите от Технологичния институт на Джорджия са създали необичайна система изкуствен интелект, която умее да изработва много качествени сценарии за подобни игри, почти неотстъпващи по качество на човешките.

Системата работи по следния начин: програмистът задава първоначалния сценарий, постановката на проблема, задачите на играча и детайлите на игралния свят, а "Шехерезада" подбира възможните варианти за действие на играча, като се опира на зададените параметри, заимствайки опит от писателите краудсорсъри и предишните действия на геймъра.

Според учените изкуственият интелект всъщност няма никакви ограничения, както много други подобни разработки, и може да работи с всеки тип и съдържание на история и сценарий.

Голите сцени в киното ще се заменят от компютърна графика

Развитието на новите технологии може да доведе до това, звездите да престанат да се разголват пред обектива, а телата им да се рисуват ...

Както показали опитите с участието на няколко доброволци, които се съгласили да играят заедно с "Шехерезада", повече от 80% от тях не разбрали, че са имали работа с истории, измислени от компютър, а не от човек.

Сега учените работят над увеличението на гъвкавостта на изкуствения интелект и разширението на креативните му възможности. Както се надява Марк Ридъл (Mark Riedl), ръководител на екипа програмисти, в близко време "Шехерезада" ще достигне висоти в изкуството да разказва истории, допълва РИА Новости.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии