Ирански учен изобрети "машина на времето"

52525
Ирански учен изобрети "машина на времето"

27-годишният ирански учен Али Разеги е патентовал "Машина на времето Аряйиек" в Центъра за стратегически иновации на страната, съобщава британският вестник "Дейли мейл", предаде БГНЕС.

Според изобретателя тази машина не отвежда интересуващия се в бъдещето, а предсказва по отпечатъците на пръстите му какво ще преживее в следващите 5 до 8 години.

"Моето изобретение не е по-голямо от компютър и може да предскаже следващите 5-8 годни от живота на лицето, което го ползва. То не ви пренася в бъдещето, а пренася бъдещето при вас", посочва Разеги. Той вече има в актива си 179 изобретения, а върху машината на времето е работил през последните 10 годни.

По думите му с помощта на последното изобретение иранските власти ще могат да предсказват възможни военни конфликти с други страни, както и колебанията в курсовете на валутите и цените на петрола.

"Щом правителството може да погледне с 5 годни напред в бъдещето, естествено ще бъде готово за потенциално опасни ситуации. Устройството още не е постъпило в масово производство поради опасения, че идеята ми може да бъде открадната. Това могат да направят китайците и да произведат милиони копия", обяснява ученият.

Земетресение удари близо до ядрената централа на Иран

Силно земетресение от 6,1 по Рихтер удари в близост до иранския Бушер, в резултат на което загинаха най-малко 30 души, а 650 други бяха...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии