Inoreader, Мтел и Телерик са големите победители в конкурса „Български награди за уеб“

16840
Inoreader, Мтел и Телерик са големите победители в конкурса „Български награди за уеб“

Компаниите Inoreader, Мтел и Телерик са сред победителите в седмото издание на конкурса “Български награди за уеб”. Церемонията по награждаването се проведе на 18 юни, в Sofia Live Club. В тазгодишното издание на конкурса, който се организира от Българската уеб асоциация, участваха общо 102 проекта на 45 фирми.

Екипът на Мтел отнесе със себе си четири приза – в категориите „Услуги”, „Мултискрийн решение”, „Видео за уеб” и „Социално отговорен проект”. Телерик победи в категориите „UX и ползваемост” и „Уеб проект на годината”. Своеобразна приятна изненада на тазгодишното издание беше проектът за четец на съдържание Inoreader, който спечели три награди – за „Мобилен сайт или приложение”, „Сложен за реализация проект” и „Уеб сайт на една страница”. С шест награди си тръгна дигитална агенция eDesign - за Уеб агенция на годината, както и в категориите „Държавни институции и НПО”, „Графика и дизайн”, „Електронна търговия”, „Мултискрийн решение” (където сподели първото място с Мтел) и за кампания в социалните мрежи. Наградата за Интернет маркетинг агенция на годината отиде при KNOWAY, а за Дигитален проект на публиката – при BG-GUIDE (Българският пътеводител) на The Mags.

Българският пътеводител - възможността да подготвиш виртуално своята реална екскурзия

От март до юни - толкова време имаха всички, които искат да гласуват за победител в седмото издание на "Български награди за уеб". Конк...

Сред останалите победители са още: Софтуерен университет в категория „Култура, образование, изкуство“, Goodlife.bg в категориите „Медии“ и “Е-бизнес”, както и Студио Х Креатив в категориите „Услуги“, „Продукти“ и „Мултискрийн решение“. Всички участници могат да бъдат разгледани на адрес www.webawards.bg.

„Радващо е, че по всеобщо мнение на журито, нивото на участниците през тази година е значително по-високо, в сравнение с предишни издания на „Българските награди за уеб“. Другата добра новина е наличието на много иновативни проекти, които показват, че българското онлайн пространство се развива в синхрон с най-новите световни тенденции в сектора и допринася с някои доста успешни и разпознаваеми в международен план проекти“ - посочва Борислава Христова, председател на Управителния съвет на Българската Уеб Асоциация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии