Хапче ще търси рак в организма

51370
Хапче ще търси рак в организма
Снимка: Thinkstock

Google разработва нова технология за ранна диагностика на рака, сърдечни пристъпи и други тежки заболявания, съобщи Wired.

Ключов елемент в нововъведението ще бъде таблетка с наночастици, която след като се разтвори в кръвта ще подава сигнали за промени в състава ѝ. Според един от ръководителите на иновационната технология Google X Андрю Кондрад специалистите от компанията работят над наночастици с ширина една милиардна част от метъра, в която ще се комбинира магнитен материал и антитела, способни да установяват едни или други молекули в човешкото тяло.

11 странни момента, уловени от Google Earth

Този проект е невероятен - да можеш у дома да обиколиш света с няколко клика на мишката. Детайлите, които можеш да видиш от почти всяко...

Идеята на технологията е в това, че пациентът ще може да глътне таблетка с подобни наночастици, които се включват в кръвния поток и започват да търсят молекули, свидетелстващи за зараждането или развитието на определено заболяване. Магнитната част на устройството ще събира информацията.

По думите на Конрад използването на наночастиците ще бъде безопасно за човека и ще се извежда от организма при уриниране.

Устройството за данните ще може да се настройва да предава информация на лекаря през интернет за непрекъснато наблюдение на здравето на пациента.

Проектът Nanoparticle Platform е една от инициативите на Google в сферата на здравеопазването, за която компанията сега търси активно партньори. По-рано стана ясно, че Google X разработва контактни лещи, които още помагат на диабетиците за следят нивото на глюкоза. Кога продуктите ще бъдат пуснати за продажба не е известно.

Google пусна Inbox

Техгигантът Google вече предлага нова услуга, чиято идея е да помогне на хората да станат по-организирани. Тя се нарича Inbox и съчетав...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии