GLOBUL организира конкурс за социално ангажирани млади хора

57081
GLOBUL организира конкурс за социално ангажирани млади хора

GLOBUL търси активни млади хора с изявен интерес в социалната сфера и дигиталните технологии, които да представят България на международния форум Telenor Youth Summit 2014 през декември в Осло.

За да се включат в конкурса на компанията, кандидатите трябва да са настоящи или завършили студенти на възраст от 18 до 25 години, които владеят английски език писмено и говоримо. Освен това, те трябва да изпратят своя актуална автобиография и есе на тема „Ролята на дигиталните технологии за създаването на социална промяна и възможности за обществото“ на английски език на имейл youthsummit@globul.bg до 30 септември 2014 г. В есето си, всеки участник може да представи конкретна идея или да опише начините, по които мобилните комуникации могат да спомогнат за разрешаване на даден социален проблем.

През 2025 година - дигитализация и телепортация

Как ще изглежда светът през 2025 г.? Според нов доклад книжка за пилот може да бъде новият документ за преминаване в зрелостта, квант...

На 10 октомври ще бъдат определени десетимата финалисти в конкурса. Те ще имат за задача да заснемат видеоклип, в който да разкажат за своята идея, както и да я представят пред жури от представители на GLOBUL, Junior Achievement България и консултантската фирма denkstatt. Имената на двамата победители, които ще участват във форума Telenor Youth Summit 2014, ще бъдат обявени в началото на месец ноември.

Telenor Youth Summit 2014 ще се проведе в периода 9 – 11 декември в Осло като GLOBUL ще поеме всички разходи по транспорта, прехраната и престоя на двамата победители. По време на форума те ще имат възможност да се запознаят с още 26 социално ангажирани младежи от цял свят, да обсъдят своите идеи за позитивна промяна в обществото и да получат напътствия от международни експерти в областта на социалното предприемачество и дигиталните технологии. Освен това, участниците във форума ще проследят на живо церемонията по връчване на Нобеловата награда за мир и ще присъстват на традиционния концерт след нея, който се посещава от редица известни личности.

Глобалната инициатива Telenor Youth Summit се провежда за втора поредна година, като през 2013 г. GLOBUL също изпрати двама участници във форума. Ето какво сподели една от миналогодишните победителки, Стефани Тонева: „Участието ми в конкурса на GLOBUL беше едно от най-важните неща, случили се за мен през изминалата 2013 година. То ми даде увереността да повярвам, че човек може да постигне много със собствените си усилия и идеи. Така се озовах на форума Telenor Youth Summit 2013 в Осло. Там натрупах безценен опит и контакти. Запознах се с хора, които имат куража, надеждата и желанието да променят света, в който живеят и да работят за това, той да се подобрява. Благодаря на GLOBUL за невероятната възможност! Продължавайте все така да давате шанс гласът на младите да се чува!“

Подробна информация за конкурса на GLOBUL е публикувана на уебсайта на компанията: http://www.globul.bg/bg/telenor_youth_2014.html.

"Глобул" вече е собственост на норвежци

Гръцкият телеком ОТЕ обяви, че официално е приключила сделката по продажбата на своето дъщерно поделение в България "Глобул" и на "Герм...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии