Емоционален робот ще тръгва на работа

8381
Емоционален робот ще тръгва на работа

Японската компания SoftBank започва да приема заявки за нова версия на емоционален робот от първи октомри. Pepper for Biz е предназначен за бизнеса и наемането му ще струва 440 долара на месец.

Както съобщава TechCrunch, договорите ще се сключват за три години. Компанията, която желае да наеме робота, трябва да заплати общо 15 940 долара.

Говорещ робот обикаля света на стоп (ВИДЕО)

Канадският робот стопаджия hitchBOT е започнал пътешествието си из САЩ, разказва самият той в своя Twitter. Забавният робот е създаден...

Според компанията производител Pepper for Biz няма конкретно предназначение, но може да се предположи, че роботът е създаден за фирми, предлагащи потребителски услуги, или магазини. Както е известно, Pepper вече е продавал кафемашини Nestle в японски магазини.

Роботът може да приветства клиентите и да ми разказва за продукцията, както и да ги забавлява и дори да играе игри с тях.

Pepper е разработен от японската компания SoftВank и е представен през лятото на 2014 година. Медиите го нарекли "емоционален" заради неговата способност да разчита човешките емоции.

120-сантиметровият робот има почти човешко лице. Той е снабден с микрофон, камера и 3D датчици, които могат да разпознават човешка мимика и позволяват на машината да реагира на нея.

Робот се самоосъзна успешно (ВИДЕО)

Изследовател от Политехническия институт Ренселър (Ransselaer Polytechnic Institute) в САЩ е задал на три робота обновена версия на кла...

Освен това устройството е способно самостоятелно да генерира емоции с помощта на "многослойна невронна мрежа от ендокринен тип". Pepper е замислен като емоционална компания за хората.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии