До 23 февруари можете да се запишете в Софтуерния университет на Светлин Наков и Христо Тенчев

161494
До 23 февруари можете да се запишете в Софтуерния университет на Светлин Наков и Христо Тенчев

От 28 януари започна първото кандидатстване в Софтуерния университет (СофтУни), което се осъществява от неговия уеб сайт. Срокът за записване за пролетния прием е удължен до 23 февруари. Кандидат-студентите могат да преценят дали да се запишат за безплатния подготвителен курс по програмиране или направо да се явят на приемния изпит през април.

Първият випуск ще започне практическо обучение за софтуерни инженери през май 2014 г. Обучението е подходящо и за работещи хора, тъй като има занятия, които се провеждат и в извънработно време – след 18 ч., както и през събота и неделя.

Откриват Софтуерния университет на 16 февруари

Първият в България университет за практическо обучение на софтуерни инженери ще бъде открит официално на 16 февруари 2014 г. Софтуерн...

Подготвителният курс се предлага и в присъствена, и в онлайн форма на обучение. Занятията за присъствените студенти ще се провеждат 2 пъти седмично за 1 месец, а видео и други материали ще бъдат достъпни за онлайн студентите почти веднага след провеждането на лекциите.

Софтуерният университет предлага качествено образование за софтуерни инженери с практическа насоченост, професия и работа в софтуерната индустрия, както и възможност за диплома за висше образование.

Обучението за професия “софтуерен инженер” е разделено на 6 нива, всяко с продължителност 4 месеца (общо 2 години). Предлагат се присъствена и онлайн форма на обучение (по избор). Приемът се осъществява чрез приемен изпит по програмиране, като преди него се организират безплатни 2-месечни подготвителни курсове. Първият прием ще бъде през май 2014 г, а първият подготвителен курс стартира в началото на март. Има три приема на студенти на година - през януари, през май и през септември, като преди всеки прием има безплатен подготвителен курс. Няма възрастово ограничение за кандидатстване в СофтУни, могат да се записват и ученици.

Предимството на СофтУни пред другите български университети е, че Софтуерният университет предлага качествено образование, професия и работа на студентите си. За екипа на Софтуерния университет, както и за цялата софтуерна индустрия, най-важен е практическият опит. Ето защо тяхната основна цел и мисия е да направят хората, които обучават, истински професионалисти в софтуерната индустрия и да се ангажират с намирането на работа по придобитата специалност “софтуерен инженер”. По време на обученията студентите разработват непрестанно практически проекти в екип, следвайки утвърдените практики в софтуерната индустрия и трупат значителен практически опит с програмирането и разработката на софтуер. Всеки учебен курс преминава със занятия на живо (или видео уроци за онлайн участниците), много упражнения и ежедневна практическа работа над множество домашни и практически изпит накрая.

Светлин Наков напусна "Телерик", за да създаде софтуерен университет

Светлин Наков, мениджър "Технологично обучение" и водеща фигура в създаването и развитието на софтуерната "Академия на "Телерик" напусн...

Обучението подготвя студените за работа веднага след завършване, като е препоръчително да се започва работа още след преминаването на първите 3 нива (1 година). СофтУни поддържа партньорски отношения с много ИТ и софтуерни фирми-работодатели. Софтуерния университет служи като свръзка между образованието и бизнеса като организира срещи и разменя контакти между студентите и работодателите (при наличие на желание от двете страни).

В СофтУни се изучават различни програмни езици и платформи, практическо програмиране, структури от данни и алгоритми, обектно-ориентирано програмиране, бази данни, уеб услуги, уеб технологии, софтуерни технологии, мобилни технологии, софтуерно инженерство и други. След завършване на 2-годишното обучение в Софтуерния университет, се издава диплома за софтуерен инженер. Има опция и за получаване на интернационално-призната университетска диплома за висше образование от един от университетите-партньори на Софтуерния университет след допълнително обучение с продължителност 1 или 2 години според избрания ВУЗ и специалност.

За студентите в присъствена форма на обучение се предлагат и общежития в кв. "Слатина", предоставени от Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“. Класирането ще е по успех и до изчерпване на свободните места.

Софтуерният университет е съвместен проект на Светлин Наков и Христо Тенчев. Наков е известен като лектор, софтуерен инженер, ръководител на софтуерни проекти, предприемач и вдъхновител на хиляди млади хора. Той е участвал като главна движеща сила в изграждането и развитието на най-големия обучителен център за софтуерни инженери в България - Софтуерната академия на Телерик. Светлин е носител на Наградата “Джон Атанасов” на Президента на България и има опит като хоноруван преподавател по компютърни науки в СУ “Св. Климент Охридски”, НБУ и ТУ-София.

Светлин Наков напусна "Телерик", за да създаде софтуерен университет

Светлин Наков, мениджър "Технологично обучение" и водеща фигура в създаването и развитието на софтуерната "Академия на "Телерик" напусн...

Христо Тенчев е изпълнителен директор и основател на XS Software, най-голямата българска компания за разработка на онлайн игри. Тенчев основава компанията докато е още в училище и със собствени умения и средства развива екип от над 100 души, оперирайки в над 80 държави по света с над 35 млн. регистрирани потребители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии