Carat поема медийната стратегия на Mtel за тази година

18732
Carat поема медийната стратегия на Mtel за тази година

Карат (Carat) е агенцията, избрана да работи по медийната стратегия на Мтел (Mtel) през 2015 година. Телекомът финализира конкурса за обслужваща агенция, в който участие взеха пет международни агенции: Mindshare, Carat, Universal Media, Media S, OMD. Всяка от тях беше номинирана за участие на база на няколко ключови критерии, сред които оценка на качеството, конкурентоспособността, данни за оборота, клиентите и екипа на агенциите според класацията на изследователката компания RECMA, специализирана в анализ на състоянието на медийните агенции в глобален и локален мащаб.

В конкурса бяха поканени агенции с опит и възможност за ексклузивност за работа в сектора на телекомуникациите. Конкурсът протече в два етапа, като до втори кръг бяха допуснати три агенции. Критериите за финална оценка, които са финансови и качествени, определиха международната агенция Карат като победител.

Хитови заглавия в Мтел видеотека с 50% отстъпка

В празничните дни много изненади очакват клиентите на телевизия от Мтел. Те вече могат да открият в Мтел видеотека касови продукции кат...

"Процесът по избор беше направен според вътрешните правила за тръжни процедури на доставчици, като включваше експерти от различни звена на Telekom Austria Group (TAG) – Виена и Мтел. „За първи път в Мтел такъв конкурс беше проведен с участието на международно признат външен консултант и по специализираната методология на Меdia Path. За мен беше огромно предизвикателство и опит да работя с независими експерти в областта на медиа одитирането, които провеждат едни от най-големите медиа конкурси в света. Конкуренцията беше наистина оспорвана и считам, че агенциите показаха висок професионализъм и усърдие в подготовката на стратегическите си презентации. Успяхме да дадем равни начала на всички участници, да осигурим максимална прозрачност и яснота по отношение на критериите и методиката за оценка. Финалният избор на обслужваща агенция се базира на разумния баланс между добре дефинирана стратегия и стремежът ни да оптимизираме ефективността на медийните ни инвестиции в настоящата икономическа обстановка", коментира Петя Стоянова, директор „Маркетинг комуникации“ в Мтел.

Конкурсът беше проведен с помощта на световно признатия консултант в областта на медийното одитиране и експертиза при провеждането на конкурси за медийни агенции - Media Path Network.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии