Бил Гейтс: Изкуственият интелект е заплаха

69882
Бил Гейтс: Изкуственият интелект е заплаха
Снимка: Guliver/Getty Images

Основателят на Microsoft Бил Гейтс е на мнение, че човечеството трябва да е внимателно с развиването на изкуствения интелект.

"Аз съм от тези, които са сериозно обезпокоени от перспективите пред изкуствения интелект. Отначало машините ще ни отменят в доста неща, което е добре, ако ги управляваме добре. Няколко десетилетия по-късно обаче изкуственият интелект ще е развит на доста високо ниво, което вече е причина за безпокойство", отбелязва Гейтс.

Физици предсказаха изчезването на времето

Времето изчезва от Вселената, смятат испански физици. Това невероятно твърдение можеше да бъде подминато като несериозно, ако трудът им...

"Напълно съм съгласен с Елон Мъск (основател на компанията за производство на електрически автомобили Tesla и SpaceX, компанията за космически туризъм) и физика-теоретик Стивън Хокинг, че някои хора не разбират доколко сериозна е заплахата от развитието на изкуствения интелект и не обръщат внимание на този въпрос", казва още Гейтс.

Неотдавна Хокинг заяви, че развитието на изкуствения интелект застрашава човечеството. Физикът изрази опасенията си, че в близко бъдеще ще бъдат създадени машини, способни да наложат господство над хората. На подобно мнение е и Мъск, който през октомври 2014 г. нарече изкуствения интелект "главна екзистенциална заплаха".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии